Hlavní obsah

Nejzajímavější výstavy druhého čtvrtletí

Právo, (kč)

Benátské bienále, nejstarší světová přehlídka současného výtvarného umění, se otevře 9. května a potrvá do 22. listopadu. Kromě mezinárodní expozice bude zastoupena tvorba padesáti zemí v národních pavilonech. Českou republiku bude reprezentovat výtvarník Jiří David.

Foto: ČTK

Českou republiku bude prezentovat výtvarník Jiří David.

Článek

Pařížský Louvre nabízí do 29. června ke zhlédnutí díla největšího z barokních klasicistů Nicolase Poussina. K 350. výročí smrti malíře je vystavena jeho religiózní tvorba. Pražská Národní galerie hostí do 28. června ve Veletržním paláci malířské dílo Oskara Kokoschky, které vytvořil během svého pobytu v Československu v letech 1934 - 1938.

Milán, který letos pořádá Expo, připravil bilanci díla renesančního velikána Leonarda da Vinciho. Není sice tak zajímavá, jako byla jeho nedávno výstava v Londýně a v Paříži, ale nabídne vedle desítky obrazů kresby i rekonstrukce jeho vynálezů. K atrakcím patří obrazy půjčené z Louvru, Jan Křtitel a La Belle Ferronnière, a kresby z rukopisu zv. Codex Atlanticus. V Palazzo Reale bude Leonardo k vidění do 19. července.

Renesanční saský zámek Torgau hostí od 15. května do 31. října kulturně historickou výstavu k 500. výročí německé reformace a jejímu symbolu - Martinu Lutherovi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám