Hlavní obsah

Někdejší Snowboarďáci jsou zase ve Špindlu

Právo, (míš)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na místo činu – do Špindlerova mlýna a jeho okolí - se po více než deseti letech vracejí představitelé dnes již legendární komedie Snowboarďáci Vojta Kotek a Jiří Mádl.

Foto: Bontonfilm

Legendární představitel Snowboarďáků Jiří Mádl

Článek

A opět se tu rodí filmová komedie, jen se tentokrát nebude jezdit na prknech, ale na běžkách, a Vojta Kotek nejen hraje, ale především velí celému týmu jako režisér.

Uvádí do života scénář Petra Kolečka Padesátka, jehož děj se točí kolem běžkařského závodu Tříkrálová padesátka a kolem muže, který se rozhodl poznat svého otce.

Foto: Bontonfilm

Vojta Kotek nejen jako herec, ale i režisér.

„Chtěli bychom navázat na klasické horské komedie S tebou mě baví svět, Anděl na horách, Krakonoš a lyžníci nebo Sněženky a machři. Měl by z ní ale zavanout i Cimrmanův Vichr z hor,“ říká Kotek, který do hlavních rolí obsadil Jakuba Prachaře, Marka Taclíka, Ondřeje Pavelku a Vilmu Cibulkovou.

V lednu a únoru se herci připravovali běžkařským tréninkem, Taclíka a Pavelku si vzal pod křídla mistr světa v běhu na 50 km Martin Koukal, jenž si v Padesátce i zahraje.

Kotek a Mádl se společně objeví v teplákové retrospektivě ze 70. let a budou diváky bavit už vzhledem a účesem. Zatímco Mádl si užíval stylové afro, Kotek uchvátí své fanynky slušivou fotbalovou dekou. Navíc oba svým dílem výrazně promluví do osudu hrdinů filmu.

„To, co byla pro Tarantina videopůjčovna, to je pro Vojtu filmový plac, kde se pohybuje nepřetržitě od svých třinácti let. Jeho kariéra je jeho filmová škola,“ chválí režiséra producent filmu Daniel Strejc.

Natáčení začalo 7. března, momentálně mají filmaři první půli za sebou a přesouvají se do interiérů horských chat. Zatím už stihli natočit všechny venkovní sněhové scény, kterých je v komedii motající se kolem běžkařského závodu víc než dost.

První část natáčení odhalila i propojení postav ze 70. let a těmi současnými. Zatímco postava Jiřího Mádla je dnes především horskou legendou, Vojta Kotek se promění v Ondřeje Pavelku a Tereza Voříšková bude mít tvář a postavu Vilmy Cibulkové.

Foto: Bontonfilm

Do Špindlerova mlýna se vdracejí Snowboarďáci.

„Jsme v polovině a nechci nic zakřiknout, ale zatím máme z filmu hodně dobrý pocit. Při sledování denních prací se dobře bavíme. Vojta se nemusí nic učit a může naplno využít to, co má v sobě. Cit pro komiku situací, pointu a pro gagy,“ pochvaluje Strejc.

Jedna věc je ale pro Kotka přece jen nová. Režijně vede hvězdy, se kterými jindy pracuje jako kolega. „To, že jsme všichni tak trochu kamarádi, v konečném důsledku znamená, že makáme víc než jindy. Nikdo to nechceme tomu druhému pokazit, protože je to kamarád. Já si moc nedokážu představit, kvůli komu jinému bych jel trénovat na běžkách v zimě s trenérem,“ říká Marek Taclík.

Titulní píseň k filmu složí Michal Hrůza, premiéra v kinech je plánována na Štědrý den.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám