Hlavní obsah

Filmové premiéry: S tváří anděla, Rudá mašina a 1001 gramů

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden mají premiéru jen tři filmy. Drama S tváří anděla je inspirováno skutečným případem vraždy a obvinění. Rudá mašina je dokument o Sovětském svazu a jeho nejslavnějším hokejovém týmu. Norský film 1001 gramů je portrétem ženy a jejího emocionálního života.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 16. týden

Článek

S tváří anděla

Upoutávka na film S tváří andělaVideo: CinemArt

V roce 2007 byla v italském městě Perugia nalezena zavražděná britská studentka Meredith Kercherová. Jednou z obviněných se stala její spolubydlící, Američanka Amanda Knoxová. Z toho případu vychází snímek, který se spíše než hledáním pachatele zabývá různými aspekty násilného činu a jeho důsledků.

S tváří anděla, VB/ Itálie, Španělsko 2014, drama, 101 min., režie: Michael Winterbottom, hrají: Daniel Brühl, Kate Beckinsaleová, Cara Delevigneová, Genevieve Gauntová a další.

Rudá mašina

Upoutávka na film Rudá mašinaVideo: Falcon

Příběh slavného hokejového týmu, vyprávěný z pohledu jeho kapitána Slavy Fetisova, popisuje přerod národního hrdiny do role politického nepřítele. Film zachycuje jak období SSSR, tak i ruské, zkoumá, jak se ve sportu odráží společenská a kulturní hnutí, a hledá ve vzestupu a pádu týmu Rudá armáda paralely s vývojem Sovětského svazu.

Rudá mašina, USA/ Rusko 2014, dokument, 84 min., režie: Gabe Polsky, účinkují: Slava Fetisov, Vladislav Treťjak a další.

1001 gramů

Upoutávka na film 1001 gramůVideo: Film Europe

Citový život ženské postavy, norské vědkyně Marie, koresponduje s jejím odborným zaměřením. Marie je jedním z pověřených strážců prototypu národního kilogramu, předmětu tvořeného z 90% platinou a z 10% iridiem. V podobně křehké rovnováze se nachází i Mariin citový život, který ve filmu projde hned několika zkouškami.

1001 gramů, Norsko 2014, drama, 93 min., režie: Bent Hamer, hrají: Ane Dahl Torpová, Laurent Stocker, Hildegun Riise a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám