Hlavní obsah

Nová alba: Ewa Farna, Gun či Electric Lady

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V tomto týdnu se do prodeje dostaly mimo jiné akustické album zpěvačky Ewy Farne, novinka skotských Gun či debut českého projektu Electric Lady.

Článek

Ewa Farna: G2 Acoustic Stage

Foto: Universal Music

Nová alba

Záznam z loňského vystoupení zpěvačky Ewy Farne v rámci unplugged programu stanice Óčko. Představila v něm tehdy i písničky z do té doby nevydané desky a ukázala, jak dobrá zpěvačka je. Je to příjemný albový počin.

Gun: Frantic

Foto: Universal Music

Nová alba

Skotská skupina Gun byla slavná hlavně v devadesátých letech. Na své nejnovější dílko natočila rockové písničky, které se sice svou silou nepřibližují těm starším, nicméně svou hudební vášeň pro melodický rock do nich formace vetknula.

Electric Lady: Electrical

Foto: Rocking Planet

Nová alba

Debutové album projektu Electric Lady české zpěvačky, skladatelky a hudebnice Terezy Hrubanové vzniklo částečně ve Spojených státech a částečně doma. Je na něm mix rocku a funky, vše je zpívané anglicky.

Yelawolf: Love Story

Foto: Universal Music

Nová alba

Yelawof je Michael Wayne Atha, americký hiphoper, který se na scéně pohybuje již dvanáct let. Jeho druhé studiové album Love Story přináší také prvky country rapu, který rozjasňuje tradiční hiphoperský přístup k nahrávkám.

Billie Holiday: God Bless The Child, Best of

Foto: Universal Music

Nová alba

Americká jazzová zpěvačka zemřela v roce 1959, když jí bylo 44 let. Zůstala po ní série skvělých skladeb, které se nesou v duchu jazzu i soulu a z nichž některé jsou zachyceny na vzpomínkovém albu.

The Wombats: Glitterburg

Foto: 14th Floor Recordings

Nová alba

Liverpoolská indierocková trojice vydává své třetí album. Pokračuje na něm tak, jak začala na předešlých dvou počinech. Jde tedy o melodické vypalovačky, které jsou podány s přirozeným rockovým drajvem a mladickou drzostí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám