Hlavní obsah

Třicet let hrál s Rolling Stones, teď vydá Bill Wyman sólo album

Novinky, Stanislav Dvořák

Ex-baskytarista Rolling Stones Bill Wyman vydá v červnu desku Back to Basics, první sólové album za 33 let.

Foto: Profimedia.cz

Bill Wyman

Článek

Bill Wyman se prý loni prokousával starými demy, které si kdysi nahrál, a našel pět dobrých písní, které doplnil osmi novými.

Album bylo inspirováno JJ Calem, Tomem Waitsem a Leonardem Cohenem. Do studia basák povolal dlouholetého kamaráda, kytaristu Terryho Taylora, dále Guye Fletchera, Grahama Broada a Robbieho McIntoshe. Producentsky jim pomáhal Andy Wright, který dělal s Jeffem Beckem i s Eurythmics.

Wymana samotného jeho malý comeback překvapil. Je to jeho první deska od roku 1982 a čtvrtá sólovka za celý život. „Nejdříve jsem si myslel, že jsem na to už starý, ale pak jsem si řekl, že staří bluesmani hráli, až padli mrtví,” zamyslel se.

O ex-baskytaristovi Rolling Stones, který se stáhl do ústraní začátkem devadesátých let, nebylo dlouho slyšet. Hrál s nepříliš známou skupinou The Rhythm Kings a občas skládal pro televizi a film. Napsal také knížku a fotil.

„Vždycky jsem se zajímal o hodně různých věcí, už jako teenager. Vždy mě zajímaly starověké kultury, archeologie, astronomie, fotografie a umění – jak jsem dospíval, snažil jsem se dozvědět o těch věcech více,” řekl předloni v jednom rozhovoru.

Reklama

Výběr článků

Načítám