Hlavní obsah

Justin Lavash a střetávání hudebních stylů

Právo, (ŠH)

Po třech letech vydal britský kytarista a zpěvák Justin Lavash nové, své dosud žánrově nejrozmanitější album s názvem Changing of Tides. Nabízí na něm moderně pojaté písničkářství se střetáváním hudebních stylů i různými hosty.

Foto: Jiří Starha

Justin Lavash žije už řadu let v Praze.

Článek

„Vloni jsem byl nemocný, proto jsem hodně skládal a vypisoval se z frustrace. Název mého alba značí proměny v mém životě. Stárnu. Mé tělo už nezvládá tolik stresu jako dřív, i tento stav je na desce zachycen. A to ani nemluvím o změnách ve světě, v Čechách, v mé rodné zemi či v politice. Rozhodně to však není politické album, vadí mi extremismus v jakékoli podobě,“ glosuje Lavash vznik alba.

Hudebník už deset let považuje za svůj domov Prahu, kde zaujal veřejnost osobitou a brilantní hrou na kytaru.

„Na desce je dost hostů. Jsou to lidé, se kterými jsem pracoval a cítím se při hraní s nimi dobře. David Landštof je fantastický bubeník, jsem přesvědčen, že jeden z nejlepších u nás. Jeho výkon a inteligence ve studiu byly výjimečné. Beata Hlavenková je velmi lyrickou pianistkou, zároveň je v její hře něco silného, ve svém přístupu je až avantgardní. S Lenkou Dusilovou je vždy potěšením pracovat, má perfektní hlas. A například Štěpán Janoušek patří k nejtalentovanějším mladým hráčům v této republice. Mělo by se o něm více mluvit.“

Deska vyšla i díky úspěšné crowdfundingové podpoře na domácím labelu Tranzistor 10. dubna. Křest s mnoha hosty se uskuteční 26. května v pražském Experimentálním prostoru NoD.

Reklama

Výběr článků

Načítám