Hlavní obsah

V Robothamově románu pátrá psycholog

Právo, (jaš)

V českém překladu vyšel před několika dny kriminální román čtyřiapadesátiletého australského spisovatele Michaela Robothama Řekni lituji.

Foto: nakladatelství Moba

Obal knižní novinky

Článek

Sám autor o drsném příběhu říká: „Někdy, když píšu, dokážu sám sebe vyděsit, protože nevím, co se stane dál. Přihodilo se mi to i u této knihy, protože jsem si opravdu oblíbil své postavy a nevěděl jsem, jestli se mi podaří je zachránit.“

Řekni lituji je psychologický thriller o dvou pohřešovaných dospívajících dívkách, které se ztratily v poslední neděli letních prázdnin. V hlavní roli se v něm představuje klinický psycholog Joe O’Loughlin, člověk s geniálním mozkem trpící Parkinsonovou chorobou.

„Není to typický hrdina – akční typ jako třeba James Bond nebo Jason Bourne, kteří každého předběhnou a přeperou. Musí své protivníky porazit myslí. Dokonale chápe, proč a jak se lidé chovají, a je schopný rozpoznat psychologický stín zanechaný na místě činu. Nerad spolupracuje s policií a nerad se ocitá na temných místech. Touží po klidném životě a rád by se usmířil se svou odloučenou manželkou. Jeho soucit s lidským utrpením však způsobuje, že nedokáže říct ne, když ho někdo požádá o pomoc,“ vysvětlil v rozhovoru pro nakladatelství Moba Robotham.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám