Hlavní obsah

Flamenco Ángela Muñoze v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Ve čtvrtek 16. dubna vystoupí v pražském Divadle ABC se svou skupinou španělský tanečník Ángel Muñoz, spolupracovník legendárních kytaristů Paco Peñi a Víctora Monge i tanečnice a choreografky Maríi Pagés, s hudebně-tanečním projektem Ángel, del Blanco al Negro - Anděl mezi černou a bílou.

Foto: Smart Communication

Ángel Muñoz

Článek

Ángela bude doprovázet šest hudebníků, kteří kouzlí s kytarou, saxofonem, klarinetem, flétnou i elektronikou a dokážou skloubit tradici andaluského flamenca se současným zvukem. Prudké emoce i jemná pohnutí vyjadřují společně s jeho tancem.

„Minimalistická výprava, využívající střídmě světel a kontrastu dvou základních barev z názvu projektu, umožní publiku koncentrovat se výhradně na zážitek tance, rytmu a hudby,“ popsala Silvie Marková.

Ángel Muñoz se narodil v Córdobě, kde na místní taneční konzervatoři vystudoval tanec u profesorky Inmaculady Luque. Taneční ostruhy získal v renomovaném souboru Ziryab Dance Company, vystupoval v několika operách. Dlouhodobě spolupracoval jako sólový tanečník se souborem vynikajícího kytaristy Paco Peñi, v projektu Universo Flamenco s Mario Cortésem.

Choreografka María Pagés si Ángela Muñoze vybrala jako prvního tanečníka pro úspěšná představení La Tirana, které mělo premiéru na Sevillském bienále v roce 1998, a pro projekt Flamenco Republic. Pracoval také s  kytaristou Victorem Monge “Serranitem”.

Představení začne v pražském Divadle ABC 16. dubna od 20 hodin. Vstupenky v cenových relacích od 490 do 1590 Kč lze objednat prostřednictvím webových stránek http://www.fiestaflamenca.cz/predprodej-vstupenek/ nebo zakoupit v pokladně divadla ABC.

Reklama

Výběr článků

Načítám