Hlavní obsah

Nová alba: Halestorm, Cassandra Wilson a naši

Právo, Jaroslav Špulák

V tomto týdnu se na trh nedostává žádné mimořádně očekávané album. Za pozornost nicméně stojí počiny skupiny Halestorm, zpěvačky Cassandry Wilson nebo našich Terrapie, Tiché dohody či Johnyho Machetteho.

Článek

Halestorm: Into The Wild Life

Foto: Warner Music

Nová alba

Třetí album americké rockové skupiny Halestorm, v jejímž čele stojí zpěvačka a kytaristka Lzzy Hale se svým silným a rozsahem výrazným hlasem. Na kolekci je třináct písniček, které skoro až překvapují svou obyčejností. Je to průměrná rocková deska bez zásadních nápadů.

Cassandra Wilson: Coming Forth By Day

Foto: Sony Music

Nová alba

Americká jazzová zpěvačka Cassandra Wilson vydává kolekci, která je holdem její zesnulé kolegyni Billie Holidayové. Zpěvačka vybrala méně známé skladby, které prezentuje ve vlastním provedení a duchu.

Johny Machette: Snílek

Foto: archív Johnyho Machette

Nová alba

Johny Machette se snaží svým debutovým albem představit hudební žánr, který ho baví a jemuž se aktuálně věnuje. Jde v něm o spojení rapu a popu. Zároveň chce říct víc o sobě, jak je v hip-hopu obvyklé.

Terrapie: Terrapie

Foto: archív Terrapie

Nová alba

První album nové české skupiny, v jejímž čele stojí slovenský zpěvák Miro Šmajda. Skladby jsou tvrdší než ty, které Šmajda nabízel jako sólista. Ztrácí se v nich však aranžérská zručnost, album je po určité době příliš předvídatelné.

Tichá dohoda a Zuzana Vintrová: Kladno Manchester

Foto: archív Tichá dohoda

Nová alba

Na albu skupiny Tichá dohoda, ve které hostuje zpěvačka Zuzana Vintrová, se nachází deset tu lépe, tu hůře provedených coververzí skladeb od představitelů britské kytarové scény osmdesátých a devadesátých let.

Justin Lavash: Changing of Tides

Foto: archív J. Lavashe

Nová alba

Britský kytarista a zpěvák Justin Lavash, který žije deset let v Praze, vydává album plné moderního písničkářství, blues, jazzu, folku i country. O spolupráci na něm požádal producenta Iana Keloskyho, jenž produkoval i jeho minulé album, a několik českých hudebníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám