Hlavní obsah

Jatka 78 otvírají po zimní přestávce

Právo, (rh)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soubor nového cirkusu Cirk La Putyka otevírá v úterý 14. dubna pro veřejnost po zimní přestávce multifunkční prostory Jatka78 v pražské Holešovické tržnici. Čas od skončení zkušebního provozu v prosinci 2014 byl vyplněn rekonstrukcí a zlepšováním zázemí pro diváky i účinkující v obou halách, jež daly prostoru název, tj. hale č. 7 a 8.

Foto: archiv Jatka 78

Jatka 78 se stanou jedinou domovskou scénou souboru Cirk La Putyka.

Článek

Jatka78 se otevřou premiérou inscenace Střepy a chlebíčky rezidenčního souboru 11:55 v režii Jana Mikuláška, který je zároveň autorem hry. V programu se dále objeví například retrospektiva čtyř představení režijní dvojice SKUTR jako oslava jedenácti let společné existence, jednorázový večer Mše za duše II v provedení Cirku La Putyka a zahraničních hostů a pak také všechna představení domácího souboru, která se dosud hrála v prostoru La Fabrika. Jatka78 se tak stanou jedinou domácí scénou v Praze Cirku La Putyka.

„Děkujeme La Fabrice, kde jsme až do současné doby hráli a kde měla premiéru většina našich představení. Mít nyní vlastní domovskou scénu se vším všudy je velké potěšení, ale zároveň výzva,” říká principál Cirku La Putyka Rosťa Novák.

Ve dnech 17. a 18. dubna oslaví na Jatkách78 jedenáct let společné existence režijní dvojice SKUTR - Martin Kukučka a Lukáš Trpišovský. V rámci festivalu 10 + 1 let na SKUTRu uvidí diváci autorskou inscenaci Bouře, která měla premiéru právě v tomto holešovickém prostoru, a Malá smrt, Ženy a Muži, které vznikly ve spolupráci s režisérkou Adélou Laštovkovou Stodolovou. Program doplní pohádka pro děti, workshop Josefa Rosena, koncert Fekete Seretlek či otevřená hodina se SKUTRy.

Foto: archiv Jatka 78

Režisérské duo SKUTR oslaví na Jatkách 78 jedenáct let společné práce inscenací Bouře, která zde měla na podzim svou premiéru.

V druhé polovině dubna pak proběhnou benefiční představení souborů Dejvického divadla, Divadla Na zábradlí a Ústeckého Činoheráku. „Je to ojedinělá událost, že etablovaná divadla opouští své scény a hrají na podporu vzniku jiného divadla,” uvádí ředitel Jatek78 Štěpán Kubišta. Dejvické divadlo odehraje 28. dubna v holešovické tržnici inscenaci Ucpanej systém. Divadlo Na zábradlí 20. dubna neméně úspěšnou hru Korespondence V+W. Ústečtí divadelníci se 22. dubna představí Klubem rváčů podle románu Chucka Palahniuka, jenž dal Činoheráku Ústí jako jedinému souboru na světě právo na dramatizaci knihy.

V rámci dalšího programu v prostoru Jatka78 vystoupí například Bratři v tricku, Divadlo VOSTO5 a 420PEOPLE s Please The Trees. A samozřejmě nebudou chybět všechna stálá představení Cirku La Putyka - Play, Airground, Slapstick Sonata, Up End Down, Risk a La Putyka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám