Hlavní obsah

Josef Špaček nahrál tři mistrovská díla

Právo, (ŠH)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Talentovaný český houslista Josef Špaček natočil s Českou filharmonií během loňského roku tři zásadní díla české houslové historie přelomu 19. a 20. století.

Foto: Supraphon

Houslista Josef Špaček

Článek

Jedná se o Dvořákův Houslový koncert a moll, Fantasii g moll Josefa Suka a houslový koncert Leoše Janáčka nazvaný Putování dušičky.

Dvořákův opus natočil Špaček na zářijovém zahajovacím koncertu Mezinárodního hudebního festivalu Dvořákova Praha 2014. Nahrávky děl Suka a Janáčka vznikly loni v říjnu v rámci abonentního koncertu České filharmonie. Album s nimi vyjde na etiketě Supraphonu již 17. dubna. Zárukou umělecké úrovně nahrávek je kromě sólisty i osoba šéfdirigenta České filharmonie Jiřího Bělohlávka.

První příležitost získat novou albovou kolekci i s autogramem Josefa Špačka budou mít posluchači odpoledního koncertu v pražském Rudolfinu 11. dubna. Na něm se houslista představí jako umělecký vedoucí Komorního orchestru České filharmonie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám