Hlavní obsah

V pražském Paláci Akropolis rozdají žánrové Anděly

Právo, (ŠH)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žánrové ceny Anděl budou uděleny v úterý večer v pražském Paláci Akropolis. Podle sdělení pořadatelů z Lewron Center, kteří jsou vyhlašovateli žánrových i hlavních cen Akademie populární hudby, budou rozdány vítězné sošky v devíti kategoriích.

Foto: Právo - Jan Šída

Nominaci mají i bratři Ebenové.

Článek

Ze slavnostního ceremoniálu, který je přístupný veřejnosti a začne v 19 hodin, bude pořízen záznam, který odvysílá stanice ČT art 15. dubna ve 21.40 hodin. Stane se tak v předvečer předání hlavních cen Anděl, jež se uskuteční 16. dubna v Hudebním divadle Karlín v Praze v přímém přenosu ČT2.

Udílení žánrových cen budou moderovat Magdalena Wronková a Ezy Hýbl, v programu zahrají skupiny Visací zámek, FROM, Memphis, eFeM a další. Mezi nominovanými v žánrových cenách jsou i skupiny Zrní a Monikino kino, které mají nominace rovněž v hlavních kategoriích Andělů.

V alternativní hudbě figurují Kalle – Live from the Room, Tvrdý/Havelka – U nás v garáži a Zrní – Následuj kojota, v elektronice Monikino kino – Prázdniny, Schwarzprior – IDDQD a Subject Lost – Expo Nova, ve folku & country: Bratři Ebenové – Čas holin, Půljablkoň – Němec & Puttnerová a Žamboši – Pól nedostupnosti, v hard : Asmodeus – Past na Davida Kleinera, Et Moriemur – Ex Nihilo In Nihilum a Master’s Hammer – Vagus Vetus.

V hip-hopu jsou nominováni Android Asteroid – Íkaros, La4 & DJ Wich – Panorama Orion – Noční vidění, Smack – P’s a Love. V jazz & blues: Jaromír Honzák – Uncertainty, Pavel Hrubý – Between The Lines, Tomáš Liška – Bercheros Odyssey a Vertigo – Taj, v kategorii punk & hard core jsou to Boy – Darkest Visions, Hanba – Silou kovadliny a Nod Nod – Nod Nod. Ska & reggae reprezentují Coco Jammin – Sklizeň 2014, Cocoman & Solid Vibez – Zázraky, Fast Food Orchestra – Zen a world music BezoBratři – Desátý den trní, BraAgas – Yallah! a Cimbálová muzika Vlasty Grycové – O lásce.

Reklama

Výběr článků

Načítám