Hlavní obsah

Nezničitelní Rolling Stones vyrazí na turné

Novinky, Stanislav Dvořák

The Rolling Stones ani letos nehodlají odpočívat, přestože mnozí jejich souputníci už ohlašují konec kariéry, či jsou dávno mrtví. Velké turné po Americe má následovat po vydání rarit na rozšířené verzi desky Sticky Fingers.

Foto: Profimedia.cz

Vysmátý Mick Jagger si z věku nic nedělá.

Článek

Micku Jaggerovi bude během turné 72 let, Charliemu Wattsovi dokonce 74. Přesto mají v plánu patnáct stadiónů a začnou 24. května v San Diegu.

Turné souvisí s albem Sticky Fingers z roku 1971, které vyjde v květnu s bonusy a v programu se to projeví uvedením některých tajných „pokladů“ z archívu. Pojmou ho ve velkém stylu s náročnými efekty a s pódiem, které bude vybíhat daleko do publika.

„Jsme nadšení, že jsme zpět v Severní Americe a budeme hrát v létě na stadiónech,” řekl Mick Jagger.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Mick Jagger a Ron Wood při koncertě v Brooklynu

Speciální edice Sticky Fingers obsahuje nejen klasické hity Brown Sugar, Wild Horses, Dead Flowers a Bitch, ale také spoustu dosud nevydaného materiálu a různých starých živáků. Deska se proslavila i obalem od Andyho Warhola.

Bubeník Charlie Watts kdysi řekl, že zvláštní zvuk alba je ovlivněn tím, že Jagger tehdy pocítil touhu hrát na kytaru, což se tak často nestávalo. „Hraje velmi zvláštně doprovodnou kytaru, jako brazilští kytaristi... zní to jako kytara z nějaké nahrávky Jamese Browna, pro bubeníka je skvělé s ním hrát.”

Reklama

Výběr článků

Načítám