Hlavní obsah

Blur se před nahráváním alba zúčastnili společné terapie

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Blur před nedávnem oznámila, že 27. dubna vydá své nové studiové album The Magic Whip. Kytarista Graham Coxon nyní v rozhovoru pro magazín Mojo uvedl, že členové skupiny absolvovali před nahráváním desky terapii, aby s její pomocí vyřešili spory z minulosti.

Foto: ČTK

Skupina Blur má nové album.

Článek

Coxon dodal, že šlo o problémy, které souvisely s jeho odchodem z Blur v roce 2002. „Přestože jsme měli pocit, že jsme už všechno hodili za hlavu, když jsme se zase dali dohromady, uvědomil jsem si, že to na nás má stále vliv. Během let, co jsem byl pryč, jsem asi řekl médiím pár hloupostí, protože nebylo jasné, proč jsme nefungovali jako čtyřčlenná kapela,“ řekl v rozhovoru Coxon.

„Několikrát jsme se tedy sešli, přitom šlo v jednom případě o meditační sezení, při němž jsme museli mluvit o nepříjemných věcech. Pokud mám být upřímný, v posledních letech, kdy jsem byl členem Blur, jsme nebyli dobří přátelé, kteří si mohou kdykoli zavolat,“ vysvětlil Coxon.

Blur představili předminulý pátek celé album naživo během koncertu v londýnském klubu Mode. Tentýž den ho předtím zahráli rodině a přátelům. Záznam z klubového koncertu zveřejnili minulou středu na internetu, ovšem brzy ho opět stáhli.

Album The Magic Whip bude prvním kapelním od roku 2003, kdy vyšlo Think Tank, a prvním nahraným v původní sestavě od roku 1999, kdy byla vydána kolekce 13. Tucet písniček na něm bylo natočeno v Hongkongu.

Reklama

Výběr článků

Načítám