Hlavní obsah

Nové knihy: Gerstner, Meyer, Scarrow, Vácha i Céline

Právo, František Cinger

Pestrá nabídka se týká románu Miloše Gerstnera o Krkonoších, detektivky Deona Meyera, životopisného příběhu Pavlíny Pořízkové i historického příběhu ze starého Říma od Simona Scarrowa. Zapomenout nesmíme na nový pohled na čs. legie v Rusku od Dalibora Váchy a samozřejmě i na nový komiks.

Článek

Miloš Gerstner:

Prokletí pastýřů z Rohu

Nové knihy

Román krkonošského autora vypraví o zmizelém světě starých horalů, jejich tvrdém životě, lásce, chlapské hrdosti a cti. Je to óda na český jazyk, na krásu proměn horské přírody, jakož i na práci lidí a také výčitka těm, kteří ji drancovali s vidinou zlata, což platí dodnes.

Dauphin, 232 stran, 248 Kč, e-kniha 121 Kč

Deon Meyer:

Ďáblova hora

Nové knihy

Bývalý voják Thobela přijde o syna a vezme spravedlnost do svých rukou. Prostitutka Christine prchá před pronásledovateli. Vyšetřovatel Benny Grissel si uvědomí, že z něj alkohol udělal trosku a že případ, který mu byl přidělen, je jeho poslední šancí.

Moba, přeložil Jakub Kalina, 450 stran, 349 Kč, e-kniha 199 Kč

Pavlína Pořízková:

Léto modelky

Nové knihy

Rok 1980 a patnáctiletá dcera českých emigrantů Jiřina přijíždí ze Švédska do Paříže, aby zkusila štěstí jako modelka. Nikdo tu neumí vyslovit její jméno, nabubřelý svět modelingu se na chudou dívku dívá skrz prsty, agentury i fotografové se k ní chovají přezíravě.

Prostor, Eroica, přeložila Jana Jašová, 376 stran, 347 Kč, e-kniha 174 Kč

Simon Scarrow:

Pretorián

Nové knihy

Legionáři Caton a Macron přicestovali do starého Říma, aby splnili tajný úkol… Přestože je vojenská služba neustále zavádí na vzdálené hranice říše, Řím pro ně představuje symbol všech hodnot, za něž bojují.

BB art, přeložili Ludmila Havlíková a Tomáš Havlík, 344 stran, 299 Kč

Lynn Cullenová:

Mrs. Poe

Nové knihy

Píše se rok 1845. Edgar Allan Poe je hvězdou newyorské společnosti. A zatímco New York, posedlý vším senzačním, se zamiloval do něho, slavný spisovatel propadl zničující lásce k nesmělé básnířce Frances Osgoodové. Bohužel je však ženat, se svou vlastní sestřenicí.

Metafora, přeložil Zdík Dušek, 376 stran, 376 Kč

Dalibor Vácha:

Bratrstvo

Nové knihy

Na základě pamětí legionářů i literárních děl vypráví autor o všedních i dramatických dnech československých legií v Rusku v letech 1914 až 1918. Připomínka statečných mužů, bez nichž by republika nevznikla.

Epocha, 336, stran 299 Kč

Louis Ferdinand Céline:

Féerie pro jindy II

Nové knihy

Druhý svazek Féerie je zdánlivě bez děje, jak se domnívali jeho kritici. Popisuje spojenecké bombardování Paříže v noci z 21. na 22. dubna 1944. Při líčení klade autor důraz na to, že je kronikář. Říká, že je zapisovatel: registruje události, jak je viděl v časovém sledu.

Atlantis, přeložila Anna Kareninová, 308 stran, 363 Kč

Amanda Knox:

Čekám, až mě vyslechnete

Nové knihy

Amanda Knoxová byla roku 2009 v italské Perugii uznána vinnou z vraždy své spolubydlící. Roku 2011 byl tento rozsudek v odvolacím řízení zrušen a ona zproštěna viny. Kniha je zpovědí naivní ženy, která odjela do zahraničí splnit si svůj velký sen o studiu v Evropě.

Motto, přeložil Tomáš Havlík, 488 stran, 349 Kč

Libuše Koubská:

Volnomyšlenkář

Nové knihy

Prof. RNDr. Jan Svoboda, DrSc. (1934), se zabývá buněčnou a virovou genetikou a nádorovými viry. Za objevy, na nichž se podílel, byla v roce 1975 udělena Nobelova cena. Její laureáti uváděli tehdy Svobodu jako osobnost, která ji měla také spolu s nimi dostat.

Academia, 129 stran, 285 Kč

Jan Laštovička:

Abeceda (z) měst

Nové knihy

Věřte nebo ne, na každé písmeno z abecedy je na světě nějaké pozoruhodné město. Autor je všechna projel a sestavil průvodce, který dětem pomůže nejen s abecedou, ale i s městy ve všech zákoutích naší planety. Vydejte se z Antverp přes Dillí a Helsinky třeba do Zadaru.

Albatros, 64 stran, 229 Kč

Julia Fierro:

Prořezávání zoubků

Nové knihy

Kolik různých neuróz může vyvolat tak prostá věc, jakou je rodičovství? Víkend na sklonku léta, plážový domek a několik rodičovských párů s dětmi. Představa téměř idylická, kdyby ovšem pod povrchem nebublalo několik skrytých dramat.

Domino, přeložila Tereza Horáková, 424 stran, 299 Kč

Hadžime Isajama:

Útok titánů 3

Nové knihy

Nejhorší nebezpečí je sice zažehnáno, ale obránci města za zdí zatím zdaleka nemají vyhráno. Ani Erenovi není zrovna do smíchu – jeho jedinečný potenciál sice může být pro lidstvo požehnáním, ale stejně tak i prokletím. Je čas, aby předložil důkaz, na čí straně vlastně stojí...

Crew, přeložila Anna Křivánková, 196 stran, 189 Kč

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám