Hlavní obsah

Black Sabbath: Poslední koncert v Japonsku. Pak skončíme

Novinky, Stanislav Dvořák

Metalová legenda Black Sabbath zřejmě přestane koncertovat, informoval britský Guardian. Ozzy Osbourne, Tony Iommi a Geezer Butler se chtějí rozloučit s fanoušky na festivalu Ozzfest Japan 22. listopadu v Tokiu. Zda se dostaví původní bubeník Bill Ward, není jasné.

Foto: Universal Music

Black Sabbath

Článek

Skupina se dala dohromady po dlouhých letech hádek v roce 2012, jenže dohoda s Billem Wardem se nepodařila. Kytarista Iommi navíc dostal rakovinu, kterou ovšem přežil a dokázal i dotočit album 13.

Ozzyho stále mrzí roztržka s Billem Wardem. Ten uvedl, že smlouvu nemohl podepsat, protože pro něj byla nevýhodná. Mohlo jít jen o peníze, nebo o sérii nedorozumění a příliš velká ega umělců. Pravděpodobná je ale i další verze, podle které je bubeník ve velmi špatném zdravotním stavu. Je obézní a v podstatě by koncert nezvládl.

Byla by obrovská škoda, kdyby zásadní člen původní sestavy nepřijel na poslední koncert. Ozzy Osbourne už dal najevo, že o něj stojí. “Pro nás čtyři by to byl skvělý způsob, jak korunovat naše nádherné zážitky s Black Sabbath a všechno, čeho jsme dosáhli,” řekl.

Black Sabbath také chtějí vydat poslední desku. Ví se zatím jen to, že na ní dělají s producentem Rickem Rubinem.

Reklama

Výběr článků

Načítám