Hlavní obsah

Nové knihy: Roth, Soukupová, Glattauer, Lewinsky a Padevět

Právo, František Cinger

Nabídka je obohacena knihami z Velkého knižního čtvrtku. Nechybí nová Soukupová, Filan, Glattauer, Rufin, Chaladon, Lewinsky. Padevětova rekonstrukce nacistického násilí z konce války. Dvě knihy jsou věnovány Philipu Rothovi. A samozřejmě nemůže chybět komiks.

Článek

Philip Roth:

Rozhořčení

Nové knihy

Román o ztrátě nevinnosti, sexuálním poznávání, morální odvaze a tápání. Píše se rok 1951 a Amerika je v zajetí války v Koreji. Marcus Messner, přímočarý a vášnivě čestný student z Newarku, přechází na venkovsky bukolický kampus konzervativní Winesburg College.

Mladá fronta, přeložil Šimon Pellar, 184 stran, 249 Kč

Claudia Rothová Pierpontová:

Roth zbavený pout

Nové knihy

Není to životopis, přestože obsahuje množství dosud neodhalených životopisných detailů a nepublikovaného materiálu, ale zkoumání osobnosti velkého spisovatele prostřednictvím jeho díla. Včetně popisu přátelství s takovými spisovateli, jako byli Saul Bellow či John Updike.

Mladá fronta, přeložil Jiří Hanuš, 448 stran, 369 Kč

Petra Soukupová:

Pod sněhem

Nové knihy

Na rodinných vztazích tří sester jedoucích na oslavu rodičů dokázala autorka zachytit spletité osudy s bravurou, že před čtenářem vyvstávají jako jedinečná životní dramata. Blanka se dvěma dcerami, miminem a psem, Olina se synem a ipadem, Kristýna s kocovinou.

Host, 373 stran, 329 Kč, e-kniha 189 Kč

Daniel Glattauer:

Není zač

Nové knihy

Gerold Plassek je novinář, pracující pro bezplatné reklamní noviny. Jednoho dne se ozve bývalá přítelkyně a požádá ho, aby se na pár měsíců postaral o jejího čtrnáctiletého syna, protože musí pracovně odjet do zahraničí. Alice mu navíc svěří, že je Manuelovým otcem...

Host, přeložila Iva Kratochvílová, 303 stran, 299 Kč, e-kniha 169 Kč

Jean-Christophe Rufin:

Nesmrtelná túra do Compostely

Nové knihy

Co se stane s duší, když nohy ujdou osm set kilometrů současným Španělskem po cestě s tisíciletou tradicí? S podtitulem Poutníkem chtě nechtě vystihuje maličko skepticky, a přitom nesmírně vtipně město i krajinu.

Prostor, přeložil Martin Pokorný, 252 stran, 277 Kč, e-kniha 194 Kč

Sorj Chaladon:

Návrat do Killybegs

Nové knihy

V prosinci 2006 jedenaosmdesátiletý Tyrone Meehan jen čeká na smrt. Příběh inspirovaný skutečnými událostmi, zradou a vraždou vysokého představitele strany Sinn Fein, který byl odhalen jako britský agent. Jak se z uctívaného hrdiny stane zrádce?

Argo, přeložila Danuše Navrátilová, 276 stran, 298 Kč, e-kniha 198 Kč

Charles Lewinsky:

Gerron, slavný režisér, terezínské ghetto a děsivá volba

Nové knihy

Životní příběh slavného německého herce a režiséra židovského původu, který byl nacisty transportován do terezínského ghetta. Někdejší hvězda němých filmů a herecký kolega Marlene Dietrichové se stal jedním z tisíce vězněných…

Mladá fronta, přeložila Eva Pátková, 414 stran, 369 Kč, e-kniha 195 Kč

Jiří Padevět:

Krvavé finále

Nové knihy

Jaro 1945 v českých zemích, tak zní podtitul publikace o násilnostech nacistů, páchaných na civilním obyvatelstvu mezi březnem a květnem 1945. Od protipartyzánské operace na Valašsku, v Přerově, Velkém Meziříčí nebo v Trešti, v západních i jihozápadních Čechách. Doprovodné DVD s dobovými dokumenty.

Academia, 693 stran, 595 Kč

Boris Filan:

Klimtův polibek

Nové knihy

Adamovi trvalo dlouho, než získal lásku spolužačky Silvie. Jeho otec je příslušníkem StB a její emigrant. Silviina matka se chystá utéct i s dětmi za ním, a tak když se Adam dostane do týmu, který pojede hrát do USA, rozhodne se, že tam zůstane, aby mohl žít se Silvií.

Slovart, přeložil Jan Krůta, 328 stran, 349 Kč, e-kniha 198 Kč

George R. R. Martin:

Divoké karty

Nové knihy

V úvodním svazku legendární série antologií editora George R. R. Martina se představí mistři fantastické literatury Roger Zelazny, Howard Waldrop, Lewis Shiner a samozřejmě sám George R. R. Martin. Zemi roku 1946 postihne mimozemský virus, jenž hrstku přeživších obdaří podivuhodnými silami. Z některých se tak stanou Esa, jiní se stávají Jokery...

Argo, přeložili Daniela Orlando, Pavel Bakič, Milan Žáček a Richard Podaný, 376 stran, 398 Kč, e-kniha 248 Kč

Jiří Dědeček, Emma Pecháčková:

Hvězdy pražské zoo

Nové knihy

V hravém podání pro celou rodinu se představují tři desítky zvířat. Oblíbený lachtan Meloun, milá gorila Bikira, mlsný medojed Čert... Originální knížka plná fotografií, ilustrací Alžběty Zemanové, bláznivých básniček Jiřího Dědečka a kvízů.

Paseka, 176 stran, 349 Kč, e-kniha 175 Kč

Jason Aaron, R. M. Guera:

Skalpy 2: Kasino v rytmu boogie

Nové knihy

Nikdo není nevinný a i ti největší mizerové mají své motivy. Jsou tu dvě staré vraždy a jedna nová, brutální šéf kasína, pološílený šaman, kluk s mizernou budoucností... a běloch, považující se za indiána, ochotného zrubat každého, kdo je jiného názoru.

Crew, přeložil Štěpán Kopřiva, 114 stran, 369 Kč

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám