Hlavní obsah

Filmové premiéry: Popelka, Rezistence, Gunman: Muž na odstřel a další

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden vstupuje do kin nová verze klasické pohádky Popelka. Pokračování akční sci-fi filmové série Divergence má název Rezistence. Napětí a pořádně ostrého hrdinu nabízí Gunman: Muž na odstřel. Podle románu Philippa Djiana Incidences vznikl francouzsko-švýcarský thriller Láska je dokonalý zločin. Svět keltských mýtů představuje animovaná Píseň moře.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 12. týden

Článek

Popelka

Upoutávka na film PopelkaVideo: Falcon

Klasická pohádka dostala nový kabát ve výpravné verzi britského režiséra Kennetha Branagha. Děj sleduje příběh dívky Elky, které zemřela maminka, tatínek se znovu oženil se zlou macechou a Elka jednoho dne potkala v lese prince…

Popelka, USA 2015, pohádka, 105 min., režie: Kenneth Branagh, hrají: Lily Jamesová, Cate Blanchettová, Richard Madden a další.

Rezistence

Upoutávka na film RezistenceVideo: Bontonfilm CZ

Hlavní hrdinka Tris pokračuje v boji s nelítostným systémem i se svými vlastními démony. Idylická společnost je nyní na pokraji války, osudy všech nabírají rychlý spád a každá volba má své následky. Z Tris a Čtyřky se stali psanci podobní lovné zvěři. Časem ale zjišťují, že mají víc spojenců, než se zdálo, rozhodnou se přestat utíkat a zkusí překvapivý protiútok.

Rezistence, USA 2015, akční sci-fi, 119 min., režie: Robert Schwentke, hrají: Shailene Woodley, Theo James, Kate Winsletová, Naomi Wattsová, Ansel Elgort, Jai Courtney a další.

Gunman: Muž na odstřel

Upoutávka na film Gunman: Muž na odstřel Video: Bontonfilm CZ

Vyčerpaný bývalý žoldák a zabiják Jim Terrier by minulost rád nechal za sebou. Ale tajné služby se svých bývalých oveček tak snadno nevzdávají a jeho bývalí zaměstnavatelé se ho teď snaží zabít. Rozbíhá se dramatická hra na kočku a na myš, která vede Jima přes půl světa.

Gunman: Muž na odstřel, USA 2015, akční, 115 min., režie: Pierre Morel, hrají: Sean Penn, Javier Bardem a další.

Láska je dokonalý zločin

Upoutávka na film Láska je dokonalý zločinVideo: Film Europe

Marc, profesor tvůrčího psaní na Univerzitě v Lausanne, má pověst proutníka a Barbara je jednou ze studentek, které jeho kouzlu podlehly. Po společně strávené noci dívka záhadně zmizí a Marc se nezdá být vůbec pobouřen. Do města přijíždí Barbařina nevlastní matka Anna, která se snaží na vlastní pěst zjistit, co se oné noci stalo.

Láska je dokonalý zločin, Francie/ Švýcarsko 2013, thriller, 111 min., režie: Arnaud Larrieu, Jean-Marie Larrieu, hrají: Mathieu Amalric, Karin Viardová, Maïwenn, Denis Podalydes a další.

Píseň moře

Upoutávka na film Píseň mořeVideo: Aerofilms

V bájné krajině starých Keltů žije na osamělém majáku otec s dcerou a synem. Život rodiny se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy se ukáže, že malá dcerka je poslední z tuleních víl. Jedině ona totiž může písní moře zachránit všechny pohádkové bytosti, které proměnila v kámen čarodějnice Macha.

Píseň moře, Irsko 2014, dětský animovaný, 93 min., režie: Tomm Moore, v českém znění: Markéta Irglová, Miroslav Krobot, Matěj Převrátil, Klára Nováková, Libuše Švormová a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám