Hlavní obsah

Nová alba: Tereza Černochová, Mark Knopfler či Europe

Právo, Jaroslav Špulák

V tomto týdnu potěší příznivce dobré hudby zejména druhé album Terezy Černochové, jehož podoba je vzhledem k taneční minulosti zpěvačky tak trochu překvapením. Rozhodně ale příjemným. Povedená je novinka Marka Knopflera a rockeři jistě ocení například album švédských Europe.

Článek

Tereza Černochová: Škrábnutí

Foto: Supraphon

Nová alba

Tereza Černochová po několikaletých přípravách vydává své druhé album. Jmenuje se Škrábnutí a název desky je převzatý od písně Škrábnutí, o kterém svět neví jejího otce, zpěváka Karla Černocha. Písně jsou jemné a melancholické, v pomalém až středním tempu.

Mark Knopfler: Tracker

Foto: Universal Music

Nová alba

Nové album bývalého šéfa skupiny Dire Straits přináší volné skladby, ve kterých je patrný vliv blues, country a rocku. Knopfler tvrdí, že je to nejlepší album, jaké ve své sólové kariéře nahrál.

Sheppard: Bombs Away

Foto: Universal Music

Nová alba

Šestičlenné indiepopové kapele, jež vznikla v australském Brisbane, dalo název příjmení tří sourozenců Sheppardových, kteří tvoří její jádro. Existuje od roku 2009, ale Bombs Away je debutové album. Je na něm i hitový singl Geronimo.

Europe: War Of Kings

Foto: Mystic Production

Nová alba

Desáté album legendární švédské formace Europe, která do hudební historie vstoupila zejména povedenými hity v osmdesátých a devadesátých let. I na tomto albu jsou mocné hardrockové skladby s výraznými melodiemi a skvělým zpěvem Joeyho Tempesta.

Marina And The Diamonds: Froot

Foto: Warner Music

Nová alba

Froot je třetí album Velšanky Mariny Diamandisové, která vystupuje pod uměleckým jménem Marina And The Diamond. Jde o její nejvyspělejší kolekci. Zvukem se opět vrací do melodických elektropopových osmdesátých let.

Různí: Mýdlový princ

Foto: Divadlo Broadway

Nová alba

Písničky ze stejnojmenného muzikálu, který měl premiéru minulý týden v pražském Divadle Broadway, nazpívali různí čeští zpěváci. Jsou mezi nimi Jaromír Nohavica, Petr Janda, Ewa Farna, Karel Gott, David Deyl, Marta Jandová a další. Některé se povedlo nazpívat lépe, jiné už tak povedené nejsou.

The Mavericks: Mono

Foto: Universal Music

Nová alba

Americká skupina The Mavericks pojí prvky country a alternativního rocku v poměrně originální sound. Zvuk jejího již osmého alba je příjemně retro. Kolekce je plná povedených skladeb a má v sobě potřebné jiskření od začátku do konce.

Tabásek & Partyja: Můžeme plout

Foto: archiv Tabásek & Partyja

Nová alba

Kapela přichází s druhým řadovým albem, kterému předcházelo album Chci zas cítit léto (2009) a demosnímek Co sa to tam stalo (2007). Na kolekci Můžeme plout je tucet původních písní. Jejich autorem je Pavel Tabásek, aranže jsou společným dílem celé kapely.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám