Hlavní obsah

Legendární kytarista Clapton oslaví 70. narozeniny v Madison Square Garden

Britský kytarista a zpěvák Eric Clapton oslaví své nadcházející sedmdesáté narozeniny dvěma květnovými koncerty ve slavné Madison Square Garden v New Yorku. Legenda bluesrocku bude mít kulatiny 30. března a velká vystoupení na Manhattanu plánuje na 1. a 2. května.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Eric Clapton

Článek

Prostory slavné multifunkční haly, kde hraje své domácí zápasy hokejový klub New York Rangers a basketbalisté New York Knicks, zná Clapton velmi dobře. V minulosti tam tento bývalý člen kapel The Yardbirds a The Cream vystupoval už pětačtyřicetkrát. Poprvé to bylo s kapelou The Cream 2. listopadu 1968, když se aréna otevírala.

Clapton newyorské koncerty odehraje se svou současnou šestičlennou doprovodnou skupinou. Lístky se začnou prodávat příští pátek, držitelům platebních karet Chase budou na serveru www.ticketmaster.com k dispozici už od pondělí.

Newyorskými koncerty se Clapton vrátí na pódia poprvé od svého malého loňského turné, které zahrnovalo zastávky v New Orleans a dále v Japonsku, Singapuru, Spojených arabských emirátech, Bahrajnu, Británii, Německu, Rakousku a Polsku. V České republice byl Clapton naposledy v červnu 2013.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám