Hlavní obsah

Prague Proms přiveze i Big Band Buddy Riche

Právo, Vladimír Říha

Organizátoři festivalu Prague Proms oznámili podrobný program letošního ročníku, na kterém nechybí zahraniční hvězdy. Ve dnech 10. června až 19. července se na 11. ročníku objeví v Praze i slavný Big Band Buddy Riche, který obnovil po Richově smrti trumpetista Bobby Shew, známý z mnoha vystoupení u nás.

Foto: archív Prague Proms

Americký bubeník Buddy Rich (vlevo) vedl až do své smrti v roce 1987 jeden z nejlepších jazzových big bandů. V Praze hostoval v roce 1970.

Článek

Naváže tak na legendární návštěvu původní skupiny s Richem v roce 1970 v Praze na Mezinárodním jazzovém, festivalu v Lucerně. Tentokrát na místě Buddyho Riche (1917-1987) bude za bicí soupravou Steve Smith.

Na Proms přijede i saxofonista Branford Marsalis, který zahraje dva klasické saxofonové koncerty s Českým národním symfonickým orchestrem ve Smetanově síni. Tam zazní živě i hudba z Disneyho animované Fantasie promítané na plátně v sále. Dirigent a skladatel Carl Davis povede Český národní symfonický orchestr při promítání němého Ben Hura, ke kterému dopsal hudbu.

V jazzovém klubu The Loop zahraje i trio Christiana Mc Bridea. Festival uvede i operní gala, sólistkou v něm bude italská sopranistka Maria Luigi Borsi. Lístky jsou již v prodeji.

Reklama

Výběr článků

Načítám