Hlavní obsah

Anketa TýTý se hroutí, Nova uvažuje o nových cenách

Novinky, sad

Stále podivnější anketa televizní popularity TýTý letos ignoruje všechny pořady Novy i internetové televize Stream.cz včetně Kanceláře Blaník. Bez jakéhokoliv vysvětlení uvedla, že se mohou účastnit jen Česká televize, Prima a TV Barrandov. TV Nova se po delším jednání s pořadateli nechce účastnit.

Foto: Stream.cz

Marek Daniel v sitkomu Kancelář Blaník

Článek

Pořadatelé na stránkách tyty.cz oznámili, že „v letošním roce probíhá již 24. ročník populární ankety Týdeníku Televize a TV Maxu TýTý, jejímž vyhlašovatelem je vydavatelství BAUER MEDIA v.o.s.” a že „TýTý 2014 se zúčastní tyto televizní stanice: Česká televize, Prima a TV Barrandov.”

Foto: týtý.cz

Pravidla soutěže

Proč jsou ostatní stanice diskriminovány a jaký má vůbec smysl anketa, které se někteří nemohou účastnit, stránky nevysvětlují. Telefonická infolinka TýTý v pondělí nefungovala.

„Pravidla soutěže přesně nespecifikují, pro které osobnosti a pořady lze hlasovat. Vyzývají diváky, aby v prvním, nominačním kole, poslali „v každé kategorii hlas svému favoritovi. Je pouze na vás, pro koho se rozhodnete. Nezapomeňte, že vybíráte pouze z českých osobností, seriálů a pořadů”. Vzhledem k tomu, že všechny tyto premisy naše pořady splňují, vyzvali jsme diváky k nominacím reportéra a tvůrce pořadu A DOST! Jana Tuny v kategorii Osobnost televizní publicistiky, moderátorky a dramaturgyně pořadu Fenomén Karolíny Vrbasové v kategorii Osobnost televizní zábavy a politické satiry Kancelář Blaník v kategorii Seriál roku,” uvedl šéfproducent internetové televize Stream.cz Lukáš Záhoř.

„Naším cílem nebylo narušit průběh ankety, ale vzbudit diskuzi o internetových televizích a jejich postavení na tuzemském trhu. Chtěli jsme upozornit na to, že jsou plnohodnotnou alternativou klasickým televizím. Pevně věříme, že organizátoři soutěže najdou způsob, jak na tento fenomén v anketě zareagovat, protože z dat, která máme k dispozici, je zřejmé, že naše tváře a pořady patří k divácky atraktivním,“ dodal.

Nova sdělila, že o aktivní účast v anketě už ani neusiluje. „V letošním roce jsme se rozhodli nezapojit do ocenění TýTý. Důvody jsme diskutovali s organizátory projektu, kteří je znají. Jsme ale přesvědčeni, že na trhu je prostor pro odborně zorganizované televizní ocenění, které bude přijatelné pro všechny velké televizní skupiny. Jsme v kontaktu s ostatními televizními skupinami a vznik takového ocenění iniciujeme,” řekla PR manažerka Novy Anna Suchá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám