Hlavní obsah

Nové knihy: Renčín, Skřipský, Hanks i Zander

Právo, František Cinger

Na špici novinek tohoto týdne uvádím další knihu Vladimíra Renčína s názvem Husité, Husáci a my. Nechybějí špionážní příběhy z první republiky, vzpomínky českého dobrodruha i detektivní příběhy. A samozřejmě komiks.

Článek

Vladimír Renčín:

Husité, Husáci a my

Nové knihy

Téma husitství prochází celým dílem Vladimíra Renčína. Jeho kresby a Vavřinec z Březové se slavnou Husitskou kronikou a Písní o vítězství u Domažlic jsou klíčem k unikátní a nadčasové knize, nabízející další exkurzi do pohnutých okamžiků dějin našich zemí.

Eminent, 240 stran, 319 Kč

Marek Skřipský:

Případy inspektora Rádla

Nové knihy

Výjimečné příběhy z první republiky. S nepřáteli se utkává zpravodajský inspektor tajné služby a někdejší legionář Jan Rádl. Mladík vstupuje do řad kontrašpionáže, kde, skryt za scénou, řeší případy zasahující leckdy i do vysokých politických kruhů.

Moba, 368 stran, 299 Kč

Peter Hanks:

Paměť slona

Nové knihy

Kniha zavádí z okupovaného Československa v roce 1968 až na jih Afriky, kde autor prožil mnoho let. Nabízí desítky dobrodružství a riskantních situací, od rýžování zlata až po lov žraloků a další nebezpečné zvěře, které připomínají povídky Otakara Batličky.

Peter Hanks ve spolupráci s Centrem Franze Kafky, 196 stran, 108 fotografií, 340 Kč

Joakim Zander:

Plavec

Nové knihy

Mladá švédská zaměstnankyně Evropského parlamentu Klara Walldéenová narazí s bývalým přítelem na citlivé informace o mučení během amerických tajných operací. Stanou se cílem agentů CIA, kteří jsou pověřeni utajit to, co by se mohlo stát mezinárodním skandálem.

Host, přeložila Luisa Robovská, 340 stran, 329 Kč, e-kniha 189 Kč

Jan Costin Wagner:

Dny posledního sněhu

Nové knihy

Kimmo Joentaa se krátce po sobě dostává ke dvěma případům. V prvním se ocitá na místě nehody, jejíž obětí je jedenáctiletá dívka, která zahynula v autě. Ve druhém jsou v parku v Helsinkách nalezena dvě neidentifikovatelná těla: devatenáctiletá dívka a muž po čtyřicítce.

Moba, přeložil František Ryčl, 288 stran, 279 Kč

John Browne:

Sedm prvků, které změnily svět

Nové knihy

Bývalý ředitel ropné společnosti British Petroleum vysvětluje způsoby využití železa, uhlíku, zlata, stříbra, uranu, titanu a křemíku v jednotlivých historických epochách. Kniha přináší naprosto nový pohled na moderní svět a na faktory, jež vedly k jeho prosperitě.

No Limits, přeložila Lucie Melicharová, 276 stran, 359 Kč

Randall Lane:

Jedna trefa stačí

Nové knihy

S podtitulem Mladí miliardáři internetového věku čtenář prochází příběhy, jako je osud jednadvacetiletého Davida Karpa, který vytvořil blogovací systém. Ten se stal jednou z deseti nejnavštěvovanějších webových stránek na světě. Za jeho prodej pak získal 5 miliard korun.

Nakladatelství 65. pole, přeložil Rani Tolimat, 240 stran, 298 Kč

Joe Querio, Paul Tobin:

Zaklínač: Skleněný dům

Nové knihy

První díl nové komiksové série ze světa Zaklínače. Geralt potkává rybáře, jehož mrtvá a vražedně nebezpečná žena ovládá tajemný dům se zdánlivě nekonečným množstvím prázdných pokojů. Jenže dům skrývá za každým rohem nové děsivé překvapení a tajemství.

Crew, přeložil Martin D. Antonín, 120 stran, 329 Kč

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám