Hlavní obsah

Divadlo Na Fidlovačce končí, nemá peníze

Novinky, sad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražské Divadlo Na Fidlovačce skončí. Ředitelka divadla Eliška Balzerová chce ukončit činnost posledního prosince tohoto roku, sdělilo marketingové oddělení. Důvodem je finanční situace.

Foto: Marie Votavová

Ředitelka divadla Eliška Balzerová

Článek

Divadlo totiž nedostalo žádné dotace od města a bez nich prý nemůže fungovat.

Divadlo Na Fidlovačce, které dlouho chátralo, bylo po rekonstrukci znovu otevřeno roku 1998. V současné době uvádí například hry Babička, Jeptišky, Až naprší a uschne a Eva tropí hlouposti.

Vedle Balzerové v něm působí například herci Ondřej Brousek, Otakar Brousek ml., Marie Doležalová, Petr Batěk, Sandra Pogodová a Iva Pazderková.

Posledními premiérami Fidlovačky má být 12. března Dohazovačka Thorntona Wildera a pak ještě jedna hra na podzim. V Dohazovačce si v režii Zdeňka Duška hlavní roli zahraje Eliška Balzerová, dále hrají Zdeněk Maryška, Sandra Pogodová, Iva Pazderková, Marie Doležalová, Jan Hušek, Petr Šmíd, Vanda Chaloupková či Lukáš Rous.

Wilderova komedie pojednává o Dolly Leviové, která se rozhodne, že si po letech dřiny a odříkání může dovolit trochu užívat. S ostatními vyráží dobrodružství vstříc. Jen tak mohou v životě objevit něco nového.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám