Hlavní obsah

Filmové premiéry: Divočina, Asterix: Sídliště bohů, Americký sniper a Sbohem jazyku

Právo, Věra Míšková

Do kin vstupuje další pokračování příběhů Asterixe a Obelixe s názvem Asterix: Sídliště bohů. Oscarovou nominaci si za výkon ve filmu Divočina vysloužila Reese Witherspoonová. Novinka Clinta Eastwooda se odehrává v Iráku a jmenuje se Americký sniper. Čtyřiaosmdesátiletý Jean-Luc Godard natočil film Sbohem jazyku.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 10. týden

Článek

Asterix: Sídliště bohů

Upoutávka na film Asterix: Sídliště bohů Video: Bioscop

Píše se rok 50 před Kristem. Celá Galie trpí v obležení Římanů... Jen hrstka nepoddajných Galů se nadále vysmívá přímo do zobáku slavného římského orla a odolává jeho válečným výpadům. Caesar má geniálně lstivý plán: svést vesničany kouzlem civilizace v podobě monumentálních římských staveb. Jenže Asterix a Obelix svou malou vesnici, ukrytou v hlubokém lese, oplývajícím chutnými divočáky, nadevše milují...

Asterix: Sídliště bohů, Francie, animovaný, 85 min., režie: Louis Clichy, v českém znění: Pavel Trávníček,  Jiří Štěpnička, Karel Heřmánek, Josef Carda a další.

Divočina

Upoutávka na film DivočinaVideo: CinemArt

Cheryl si po matčině smrti a krachu manželství myslela, že už přišla o všechno. Do života jí navíc vstoupily drogy a náhodné známosti na jednu noc. A pak udělala nejimpulzivnější rozhodnutí svého života: s nulovou zkušeností s divokou přírodou a s obludně těžkým batohem se rozhodla sama zdolat 1770 km dlouhou vysokohorskou trasu PCT - Pacifik Crest Trail, nejdelší, nejtěžší a nejdivočejší stezku v celé Americe.

Divočina, USA 2014, drama, 115 min., režie: Jean-Marc Vallée, hrají: Reese Witherspoonová, Laura Dernová, Thomas Sadoski, Michiel Huisman a další.

Americký sniper

Upoutávka na film Americký sniper Video: Warner Bros. CZ

Odstřelovač amerického námořnictva Chris Kyle je vyslán do Iráku s jediným úkolem: chránit své bratry ve zbrani. Jeho přesnost zachrání na bojišti velký počet životů, a když se rozšíří pověsti o jeho odvážných kouscích, vyslouží si přezdívku Legenda. Jeho pověst se však donese až za nepřátelské linie a stává se z něj hlavní terč povstalců.

Americký sniper, USA 2015, válečný thriller, 133 min., režie: Clint Eastwood, hrají: Bradley Cooper, Kyle Gallner, Luke Grimes, Sienna Millerová a další.

Sbohem jazyku

Upoutávka na film Sbohem jazykuVideo: Film Europe

Pilíř francouzské nové vlny, dnes již čtyřiaosmdesátiletý Jean-Luc Godard, o svém filmu Sbohem jazyku, který byl uveden na loňském festivalu v Cannes, říká: „Je to o muži a jeho ženě, kteří si již navzájem nerozumějí, protože nehovoří stejným jazykem.“ Film je natočený i v 3D technologii.

Sbohem jazyku, Francie 2014, 74 min., režie: Jean-Luc Godard, hrají: Heloise Godetová, Zoe Bruneau, Kamel Abdelli, Richard Chevallier a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám