Hlavní obsah

Metallica začala hipsteřit, vydá kazetu

Novinky, Stanislav Dvořák

Americká skupina Metallica naskočila na hipsterskou vlnu a vydá své rarity z roku 1982 na kazetě. Kazety, které jako oficiální médium zemřely už na přelomu století, jsou dnes v jistých kruzích považovány za „cool” a mládež je prý nakupuje, i když je nemá na čem přehrát.

Foto: metallica.com

Kazeta skupiny Metallica

Článek

Osmnáctého dubna má vyjít přesná kopie dema z roku 1982 No Life ’Til Leather. Kazeta vyjde samozřejmě v limitované edici.

„Bude si to moci přehrát tak dvanáct lidí, ale všichni ostatní si to mohou podržet v ruce a užít si to,” směje se bubeník Lars Ulrich. Fanoušci ale nemusejí vyrážet do zastaváren hledat staré kazeťáky, Metallica vydá také rozšířenou CD a vinylovou verzi.

Foto: metallica.com

Metallica připravila kopii starého dema.

Neznámá skupina měla s demem na kazetě začátkem osmdesátých let slušný úspěch. Obsahovala mimořádně zuřivé skladby, které už dnes pamatují jen nejvěrnější metalisti: Metal Militia, Jump in the Fire či Seek & Destroy. Tou dobou skupinu tvořili James Hetfield, Dave Mustaine, Ron McGovney a Lars Ulrich, kterému bylo osmnáct.

Demo nahrávky údajně remasterovali, ale zvuk téměř neměnili, protože, jak uvedl Ulrich, chtěli zachovat „nevinnost hraničící s hloupostí čtyř kluků sotva odrostlých pubertě a mlátících do toho”.

V krabicích má různé šílenosti

Kazeta je součástí velké vlny reedicí, kterou skupina chystá. Má teď vlastní vydavatelství Blackened Recordings a chystá se vypustit rarity všeho druhu. Dokonce prý vyhrabe něco z roku 1981.

Rozšířené CD a LP vydání No Life ’Til Leather bude obsahovat další dema ze stejné doby. Možná vyjde i kazeta Power Metal, ale to ještě není na pořadu dne. Ulrich žádá fandy o trpělivost, neboť mu prý doma v krabicích leží spousta starých pásek.

„Včera jsem našel další pásku a dal jsem ji našemu zvukaři Gregu Fidelmanovi, na straně B byla nějaká šílenost, o které jsem ani nevěděl, že existuje,” uvedl. „Všechno to vyjde, děláme na tom.”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám