Hlavní obsah

Ostravský taneční festival Beats for Love odkrývá první jména

Právo, hon

Organizátoři festivalu taneční hudby Beats for Love odtajnili první jména interpretů již třetího ročníku, který se uskuteční na začátku července v Dolní oblasti Vítkovice. V industriálních kulisách Dolních Vítkovic se potkají snad všichni nejvýznamnější dýdžejové z České a Slovenské republiky.

Foto: beatsforlove

Beats for Love

Článek

Hvězdami drum´n´bassové scény budou slovenský L Plus a český Forbidden Society. „Oba jsou to skvělí dýdžejové a producenti, kteří českou a slovenskou scénu přerostli a skvěle ji reprezentují v zahraničí,“ uvedl jeden z členů organizačního týmu Matyáš Ožana.

Do Ostravy se letos opět chystá také duo Papa Django & Swing Thing ze Slovenska, kteří vyprodávají v rámci svých elektroswingových akcí tančírny i velké kluby. Na oblíbené techno scéně zahraje DJ Orbith. V letošním roce se na festivalu také objeví producentská DJ dvojice Makarov & Steen, jejichž skladby hrávají elitní interpreti jako Richie Hawtin nebo Christian Varela.

„Fanoušci se mohou těšit i na Tools Projeckt, tedy na projekt dvojice DJ Nois a DJ Spiriakos. Prvního jmenovaného můžete znát jako rezidenta brněnské Apokalypsy, ten druhý patří k největším talentům středoevropské techno scény,“ řekl Ožana.

Jednou z mnoha novinek třetího ročníku bude pódium zaměřené na EDM a trance. Hostit bude například populární BonTrip, duo kyperského rodáka Bona Finixe a zimbabwského Tripmaina. Další jméno tohoto pódia bude slovensko-finská kolaborace Driftmoon jejichž skladby podporují Armin van Buuren, Aly & Fila, Markus Schulz a další.

Organizátoři chtějí představit také scénu se zaměřením na reggae, jungle, dancehall a další podobné styly. Jedním z hlavních hostů bude přední osobnost českého reggae MC MessenJah.

Festival Beats for Love je největší přehlídkou taneční hudby ve střední Evropě, v minulém roce na něj přišlo přes 35 tisíc návštěvníků. V letošním roce chtějí pořadatelé překonat padesátitisícovou hranici a počtem diváků trumfnout i festival Colours of Ostrava.

Letošní ročník proběhne od 2. do 5. července a podmínkou pro vstup do areálu je pouze zakoupení ekologického kelímku za symbolickou cenu. „Díky tomu se má na festival možnost dostat opravdu skoro každý. A to je jedna z hlavních myšlenek našeho festivalu – zůstat otevřen pro všechny slušné milovníky hudby,“ říká ředitel festivalu Kamil Rudolf.

Reklama

Výběr článků

Načítám