Hlavní obsah

Nové knihy: Vaňková, Messudová, Coleová, Browder i Kopřiva

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z novinek si zaslouží pozornost další historický román fenomenální Ludmily Vaňkové o Václavu I., román Američanky Claire Messudové o láskách učitelky základní školy, thriller Britky Martiny Coleové o vině a trestu i svědectví podnikatele Billa Browdera o životě v současném Rusku. A nemůže chybět jedinečný komiks Štěpána Kopřivy.

Článek

Ludmila Vaňková:

Zapomenutý král

Nové knihy

Král Václav I. se v kronikářských análech mezi otcem Přemyslem I. a synem Přemyslem II. jeví jako zapomenutý. Byl sice králem rytířů, ale nikdy se nepouštěl do zbytečného válčení, i když císař a papež spolu soupeřili o ovládnutí světa a téměř nechávali bez povšimnutí, že se z východu začaly valit hordy mongolských válečníků.

Šulc a Švarc, 496 stran, 399 Kč

Claire Messudová:

Žena z horního patra

Nové knihy

Nora Eldridgeová, sedmatřicetiletá učitelka na základní škole v Bostonu, se už dávno vzdala svého snu být úspěšnou umělkyní, matkou a milenkou. Jednoho dne se jí však do života připlete okouzlující kosmopolitní rodina Šahidových a ona se zamiluje do tří lidí.

Host, přeložila Johana Eliášová, 303 stran, 299 Kč

Martina Cole:

Pomsta

Nové knihy

Jessie, dcera nedotknutelného vládce mocného impéria Michaela Flynna, je unesena. Rodiče čekají telefonát se žádostí o výkupné. Únosci jde však spíš o mstu za otcovy zločiny než o jeho peníze.

Domino, přeložila Hana Čapková, 564 stran, 299 Kč, e-kniha

Bill Browder:

Rudý zákon

Nové knihy

Příběh americko-britského podnikatele, který se do roku 2005, kdy ho prezident Ruska Vladimír Putin vykázal ze země, vypracoval na největšího zahraničního investora v zemi. Vypráví příběh korupce i jejího zahlazení, které však stálo životy.

BizBooks, přeložil Vladimír Fuksa, 344 stran, 369 Kč

Philip Kerr:

Muž bez dechu

Nové knihy

Případ vyhlášeného detektiva Bernieho Gunthera z nacistického Německa. Píše se rok 1943, je měsíc po bitvě u Stalingradu a v katyňském lese se najde neuvěřitelné množství kostí, přestože tudy fronta nešla. Jak má ale Bernie dokázat, že vraždili Rusové, a ne Němci?

Argo, přeložil Lukáš Houdek, 398 stran, 398 Kč, e-kniha 248

Umberto Eco:

Otevřené dílo

Nové knihy

Kniha věnovaná moderním uměleckým experimentům, poprvé vydaná v roce 1962 a přepracovaná 1976. Stále inspirující s poukazem na paralely mezi určitými tendencemi v soudobém umění a postupy moderních vědních oborů.

Argo, přeložila Zdena Obstová, 300 stran, 348 Kč, e-kniha 238 stran

Igor Lukeš:

Československo nad propastí

Nové knihy

S podtitulem Selhání amerických diplomatů a tajných služeb v Praze 1945–1948 znovu vychází kniha profesora Bostonské univerzity a nositele ocenění CIA „za vynikající přínos literatuře o zpravodajství“, v níž analyzuje selhání amerických služeb v boji proti komunismu.

Prostor, přeložili Jan Jirák a Ladislav Köppl, 384 stran, 397 Kč

Kimberly Elman Zarecorová:

Utváření socialistické modernity

Nové knihy

O bydlení v Československu v letech 1945–1960 v knize, která nabízí ucelený seriózní pohled na poválečnou bytovou architekturu v naší bývalé republice.

Academia, přeložila Alena Všetečková, 420 stran, 550 Kč

John D. Barrow:

Sto důležitých věcí o sportu, které nevíte (a ani nevíte, že je nevíte)

Nové knihy

Budete fascinováni, proč většina skokanů skáče do výšky Fosburyho flopem, jak mohl Usain Bolt zlomit svůj rekord, proč Velká Británie nehraje na olympiádě fotbal, jak fungují (zakázané) hydrofobní plavky nebo jak je možné, že míče zdánlivě porušují fyzikální zákony.

Dokořán, přeložil Lukáš Georgiev, 336 stran, 350 Kč

Štěpán Kopřiva:

Rychlopalba

Nové knihy

Ano, Olga Trunečková zřejmě týrala vlastní dceru. Jenže pak Olžin bratr objeví stopu, že by všechno mohlo být trochu jinak. Že možná existuje osoba, která využila její duševní nemoci, která ji dohnala až do blázince, a celou dobu s ní zákeřně manipulovala.

Crew, 376 stran, 329 Kč, e-kniha 229 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám