Hlavní obsah

Katy Perry poprvé vystoupí v Praze

Novinky, Taťána Marenčíková

Popová hvězda Katy Perry, vlastním jménem Katheryn Elizabeth Hudsonová, zavítá v rámci svého Prismatic World Tour do Prahy. Českým fanouškům se v O2 areně představí 23. února 2015.

Foto: Profimedia.cz

Katy Perry na Prismatic World Tour v Las Vegas

Článek

Katy Perry, která začínala jako gospelová zpěvačka, vydala své první album s názvem Kate Hudson v roce 2001. Třicetiletá rodačka z kalifornské Santa Barbary se proslavila především singlem I Kissed a Girl ze svého druhého alba One of the Boys (2008), z něhož uspěl také singl Hot N Cold. V roce 2010 vydala s velkým úspěchem třetí album Teenage Dream (2010) s oblíbenými hity California Gurls, Firework nebo Last Friday Night.

Po třech letech následovalo očekávané album Prism, které popová hvězda v současnosti představuje na svém aktuálním turné po 17 světových metropolích. Tato deska dosáhla co do prodeje nejlepších výsledků v dosavadní zpěvaččině kariéře a debutovala na prvním místě žebříčku iTunes téměř ve stovce zemí světa. Nejvíce pozornosti si získaly singly Roar a Dark Horse, přičemž videoklip ke druhému jmenovanému se stal nejen nejsledovanějším videem na YouTube za loňský rok, ale získal též ocenění za Videoklip roku v evropské odnoži hudební stanice MTV.

„Prismatic je hostina pro oči i uši. Čítá sedm různých sekcí, sedm odlišných světů. Mé předešlé album bylo celé v duchu sladkostí, což byla zábava. Prism je ale pestřejší,” přiblížila zpěvačka své turné v rozhovoru, který společnost Universal Music poskytla Právu.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka na letošním Super Bowlu

Katy Perry byla mimo jiné jedenáctkrát nominována na cenu Grammy a celosvětově prodala kolem jedenácti miliónů alb. Dostalo se jí také velké pocty v hudebním světě, když vystoupila na letošním Super Bowlu.

Za zmínku jistě stojí i předskokanka pražského koncertu, britská zpěvačka Charli XCX, která je u nás známá především singly Boom Clap a Break The Rules.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám