Hlavní obsah

Nové knihy: Wilson, Clarkson, Fowles i Hvížďala a Landovský

Právo, František Cinger

Z knih si o připomenutí řekla díla dvou Američanů, Kevina Wilsona a Jeremy Clarksona. Znovu i Brit John Fowles a také Karel Hvížďala, připomínající osudy a dílo Pavla Landovského. A samozřejmě nemůže chybět nový komiks.

Článek

Kevin Wilson:

Zvláštní příběh rodiny F

Když sourozenci Annie a Buster, kteří strávili část života vyvoláváním chaosu v supermarketech (natáčeného na kameru a placeného z grantů), dospějí, není pro ně snadné žít normálním vlastním životem. Vždycky se něco zvrtne, a tak se sejdou zase u rodičů.

Argo, přeložil Rani Tolimat, 340 stran, 398 Kč

Jeremy Clarkson:

Zapomeň na brzdy

Autor vám zodpoví vše, co jste kdy chtěli vědět o autech a o životě vůbec, ale i to, co by vás nikdy nenapadlo ani v tom nejdivočejším snu. Možná že se změní váš pohled na svět - život se bude dělit na období před Clarksonem a po Clarksonovi. A bude to zábavnější.

Dokořán, přeložil Aleš Drobek, 264 stran, 299 Kč, e-kniha 199 Kč

L. J. Smith:

Zakázaná Hra – Lovec

Na oslavě narozenin začne Jenny s ostatními hrát novou Hru. Večer plný zábavy se však změní v noc hrůzy a posedlosti láskou. Hra se totiž pro sedm přátel stane novou realitou, které vládne Julian – Princ stínů. Démonický prodavač z obchodu, který se nezastaví před ničím.

Fragment, přeložil Zdík Dušek, 224 stran, 199 Kč

John Fowles:

Francouzova milenka

Tajemná, svůdná a poněkud umíněná žena Sarah Woodruffová se snaží vymanit z dobových pout sociálních a citových předsudků – tím se však stává objektem zájmu bohatého Charlese Smithsona. Tomu však známost přináší trýznivý konflikt a volbu mezi dvěma ženami…

Kniha Zlín, přeložila Hana Žantovská, 526 stran, 399 Kč

Karel Hvížďala, Pavel Landovský:

Soukromá vzpoura

Už čtvrté vydání rozhovoru Karla Hvížďaly s Pavlem Landovským, který vznikl před téměř třiceti lety, kdy byli oba autoři v exilu. Herec a dramatik vydržel vyprávět hodiny, hrál, skákal na židle, válel se po zemi, dělal grimasy, převlékal se, tahal za kšandy...

Galén, 272 stran, 300 Kč

Anthony Ashton:

Harmonograf

Jaká je souvislost mezi hudbou a čísly? Dají se zobrazit hudební souzvuky? Díky přesnému poměru kmitočtů jednotlivých tónů v hudebních intervalech a souzvucích lze harmonie zachytit i graficky. Knížka předvádí úchvatné obrazce vznikající na takzvaném harmonografu.

Dokořán, přeložil Petr Holčák, 64 stran, 140 ilustrací, 198 Kč

Crew2 č. 45

Komiksový magazín, ve kterém najdete čtvrté pokračování série Mezi řádky, šesté pokračování série Sam a Twitch a ve velkém stylu se vrací stripová série Liberty Meadows.

Crew, přeložili Petr Kotrle, Filip Škába a Darek Šmíd, 72 stran, 99 Kč

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám