Hlavní obsah

Vladivojna La Chia napsala hudbu k seriálu

Právo, Šárka Hellerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulou sobotu vyšel hudební soundtrack k zatím nejúspěšnějšímu a nejsledovanějšímu seriálu HBO, který tato stanice v České republice odvysílala. Muziku k němu a zároveň ke stejnojmennému albu Až po uši složila Vladivojna La Chia.

Foto: Autobond Group

Vladivojna La Chia je pozoruhodná umělkyně tuzemské scény.

Článek

Ta už má na kontě nominace na Českého lva a Cenu české filmové kritiky za hudbu k filmu Jana Hřebejka Nevinnost. Stejný režisér si ji vybral i pro seriál Až po uši.

Soundtrack nabízí jednadvacet skladeb známých z televize, ale i zcela nových. Mezi hudebníky, kteří se na albu objevují, jsou například Matěj Ruppert, se kterým Vladivojna La Chia nazpívala titulní skladbu Holka, Beata Hlavenková, jež natočila klavírní party, nebo Terezie Kovalová, která se ujala role dvorní violoncellistky. Překvapivě se na soundtracku objevila také Natálie Kocábová, s níž Vladivojna La Chia nazpívala píseň Hřiště. K té jí inspirovala stejnojmenná báseň, kterou Kocábová vydala ve své sbírce The Dark Side of Prague.

V televizním seriálu se představují herci Jana Švandová, Jitka Čvančarová, Aňa Geislerová, Hynek Čermák, Jiří Havelka a mnoho dalších.

La Chia nyní po šestileté pauze začala opět koncertovat se svou původní rockovou kapelou Banana. Společně také pracují na nových písních.

Reklama

Výběr článků

Načítám