Hlavní obsah

Nové knihy: Grannecová, Durrell, Rufin, May i Musil

Mezi novinkami nechybí příběh Francouzky Yannicky Grannecové zavádějící do amerického Princetonu. Čtenáře si jistě najde po desetiletí zakazovaná kniha anglického prozaika Lawrence Durrella. Příběh z 1. světové války o vztahu muže, ženy a psa nabízí Francouz Jean-Christophe Rufin. Připomínku si zaslouží osobnost cestovatele Aloise Musila. Samozřejmě nechybí ani komiks.

Článek

Yannick Grannecová:

Bohyně malých vítězství

Nové knihy

Princeton, rok 1980. Ředitel pověří dokumentaristku Annu Rothovou, aby získala archiv Kurta Gödela, nejuhrančivějšího matematika 20. století. Anna se proto musí spřátelit s ovdovělou Adélou Gödelovou, která archiv, vědecky neobyčejně cenný, odmítá vydat.

Argo, přeložila Danuše Navrátilová, 412 stran, 398 Kč, e-kniha 248 Kč

Lawrence Durrell:

Černá kniha

Nové knihy

Kniha poprvé vyšla v Paříži roku 1938. V USA byla zakázána do roku 1960, v Británii až do roku 1973. Autor odmítl vydání v prestižním nakladatelství Faber and Faber, protože nesouhlasil s vypuštěním sexuálních scén. Při příležitosti stého výročí jeho narození vydal týž nakladatel knihu v „plné“ verzi…

Odeon, přeložil Ladislav Nagy, 240 stran, 299 Kč

Jean-Christophe Rufin:

Červený obojek

Nové knihy

V létě roku 1919 se protnou příběhy uvězněného válečného hrdiny, vojenského soudce a ženy. Klíčem k neobvyklému případu, který vojenský soudce přijel vyřešit do pustých kasáren, se stane vojenský pes Vilém, který prožil všechny strasti první světové války.

Garamond, přeložila Iveta Picková, 136 stran, 220 Kč

Linda Laffertyová:

Krvavá hraběnka

Nové knihy

Na počátku 17. století vládla na čachtickém hradě Alžběta Báthoryová, neblaze proslulá „krvavá hraběnka“. O 400 let později se ozvěny pověstné krutosti začnou objevovat v coloradském městečku Aspen. Betsy Pathová, psycholožka s pronikavou intuicí, má mezi pacienty nekomunikativní dívku Daisy Hartovou, u níž jednoho dne nastane průlom v léčbě.

Jota, přeložil Jan Kozák, 366 stran, 348 Kč, e-kniha 269 Kč

Peter May:

Pán ohně

Nové knihy

První svazek série čínských thrillerů. Čínský detektiv Li Jen pátrá spolu s americkou soudní lékařkou Margaret Campbellovou po vrahovi vysoce postaveného vládního vědce, jehož děsivě ohořelá, doutnající mrtvola byla nalezena v pekingském parku.

Host, přeložil Filip Drlík, 440 stran, 329 Kč, e-kniha 189 Kč

E L James:

Padesát odstínů šedi

Nové knihy

Nové vydání bestselleru s obálkou připomínající filmovou podobu příběhu. Prodej tohoto dílu už překročil čtvrt miliónů výtisků, ale jistě si najde další čtenáře. Znovu ožívá vášeň Anastasie a Christiana Gereye.

XYZ, přeložila Zdena Lišková, 608 stran, 299 Kč

Alois Musil:

Ze světa islámu

Nové knihy

Alois Musil (1868–1944) byl jedním z nejvýznamnějších českých orientalistů, který právem získal světový ohlas. Jako katolický kněz a „exponent rakousko–uherského dvora i buržoazního Československa“ systematicky vytěsňován z čítanek i z paměti národa.

Akropolis, 444 stran, 399 Kč

Stan Sakai:

Usagi Yojimbo 23: Most slz

Nové knihy

Série v hlavní roli s králičím samurajem bez bázně a hany. Tato kniha je speciální, protože se v ní slaví sté číslo. V něm si zahostují i u nás dobře známé komiksové hvězdy jako například Frank Miller (Sin City, Návrat temného rytíře) či Jeff Smith (Kůstek).

Crew, přeložil Ľudovít Plata, 248 stran, 289 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám