Hlavní obsah

Emma Smetana vystoupí před koncertem Gorana Bregoviće

Právo, (jaš)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vstup zpěvačky, hudebnice, herečky a moderátorky Emmy Smetany do velkého koncertního hudebního světa bude vskutku odvážný. Ve středu večer se představí v roli předskokanky Gorana Bregoviće v pražském Foru Karlín.

Foto: ČTK

Emma Smetana si odbude velkou koncertní premiéru.

Článek

Během svého vystoupení uvede písničky z chystaného debutového alba, které momentálně natáčí. Podle ní přitom není spojení s Bregovićem až tak překvapivé.

„K jeho hudbě jsem měla a mám blízko. I proto, že jsem vyrostla na písničkách Věry Bílé, o kterou se deset let staral můj tatínek Jiří Smetana, a část dětství a dospívání jsem strávila na festivalech a koncertech world music. Také mám ráda filmy Emira Kusturici, pod jejichž soundtracky je nejčastěji podepsaný právě Bregović. O to víc si cením toho, že si mě vybral jako svou předskokanku, a to přesto, že dělám jiný žánr. Ve Foru Karlín tedy vůbec poprvé vystoupím s novými písněmi, což mě děsí a těší zároveň,“ vysvětluje Smetana.

Šestadvacetiletá umělkyně se již na pódiích představila. Úterní pražský koncert ale bude její první na velké scéně, s novou kapelou a také s novými písněmi. Stane se tak v předvečer jejích narozenin.

Koncert odstartuje ve 20 hodin. Hlavní hvězda večera Goran Bregović v doprovodu kapely The Wedding and Funeral Band přijde na pódium asi ve tři čtvrtě na devět a nabídne návštěvníkům bezmála dvouhodinovou show.

Reklama

Výběr článků

Načítám