Hlavní obsah

Nové knihy: Niedl, Blahosz, Karlsson, Miłoszewski i Ebr

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

František Niedl nabízí dobrodružný příběh, Adam T. Blahosz reflexi poslední dekády české společnosti. Švédský prozaik Jonas Karlsson příběh pedantského úředníka, Polák Zygmunt Miłoszewski thriller o krádeži slavného obrazu. Vráťa Ebr vypráví o svém životě spojeném s Josefem Valčíkem. A nádavkem komiks od Cugumiho Óba.

Článek

František Niedl:

Skleněný vrch

Nové knihy

Petr Machar je úspěšný automobilový závodník. Je zvyklý vítězit a s prohrami si neláme hlavu – avšak jen do osudného závodu… Ze syrovosti příběhu až mrazí a někdy se zdá, že nové ráno je vzdálené světelné roky.

Moba, 304 stran, 279 Kč

Adam T. Blahosz:

Příběh zděšeného muže

Nové knihy

Kniha mapuje poslední dekády české společnosti a nešetří nic a nikoho. Přesto za drsnými slovy vystupuje citlivý autor, který své úzkosti koriguje černým humorem. Touží po světě, který by mu přinesl víc spokojenosti a lásky, a vypráví, jak se snaží porozumět ženám.

Šulc a Švarc, 128 stran, 249 Kč

Jonas Karlsson:

Místnost

Nové knihy

Čtenář se dostává do mysli chorobně pedantského úředníka, který ve státním úřadě, jehož je zaměstnancem, objeví tajnou místnost, jejíž existenci všichni ostatní odmítají uznat. Vypravěč je přitom posedlý potřebou ovládat, trpí megalomanií a neukojitelnou touhou po moci.

Kniha Zlín, přeložila Linda Kaprová, 114 stran, 169 Kč, e-kniha 99 Kč

Zygmunt Miłoszewski:

Nezaplatitelný

Nové knihy

Thriller o tom, jak se měl obraz ukradený nacistou Frankem dostat zpět do Polska. Neexistuje však způsob, jak toho docílit legálními prostředky — nezbývá než ho ukrást. Historičce umění pomáhá cynický obchodník s uměním, tajný agent ve výslužbě a legendární švédská zlodějka.

Host, přeložila Tereza Pogodová, 480 stran, 329 Kč

Christina Laurenová:

Vášnivý svůdník

Nové knihy

Po divokém víkendu ve Vegas, kde zapíjí promoci, udělá Mia Hollandová nejbláznivější rozhodnutí svého dosavadního života: vyrazí s Anselem Guillaumem – svým božským, nemravným úletem – na léto do Francie. Jen tak si trochu… zadivočit.

Jota, přeložila Květa Kaláčková, 367 stran, 328 Kč, e-kniha 229 Kč

Laura Hillenbrandová:

Nezlomný

Nové knihy

Na začátku malý kluk rostoucí pro polepšovnu. Louise Zamperiniho ale uchvátilo běhání. Z rváče a zlodějíčka se stal běžec, který to roku 1936 dotáhl až na olympiádu v Berlíně. Zdálo se, že ho čeká hvězdná kariéra vrcholového sportovce, jeho plány však překazila válka.

Jota, přeložila Jaroslava Novotná, 436 stran, 398 Kč, e-kniha 228 Kč

Gabrielle Zevinová:

Příběhy opředený život A. J. Fikryho

Nové knihy

Na odlehlém ostrově Alice ve státě Massachusetts knihkupec najde mezi regály mimořádně výřečnou, nevšedně bystrou a zcela bezprizorní dvouletou holčičku, a jeho život se definitivně obrátí naruby.

Argo, přeložil Pavel Bakič, 232 stran, 298 Kč. e-kniha 198 Kč

Vratislav Ebr, Marie Formáčková:

Narozen na popravišti

Nové knihy

Příběh známého knihkupce a popularizátora literatury. Narodil se v pankrácké věznici gestapem zatčené mamince – sestře Josefa Valčíka, atentátníka na R. Heydricha, – tři měsíce po porodu byla popravena. Vypráví pak o kariéře za pultem knihkupectví i o svých láskách.

Bondy – Antonín Boraň, 168 stran, 229 Kč

Alexandr Brummer, Michal Konečný:

Brno stalinistické

Nové knihy

Netradiční průvodce, navazující na úspěšný titul Brno nacistické. Představuje více než padesát míst, seřazených na časové ose od Vítězného února po dozvuky kultu osobnosti. Připomíná také osudy lidí, jako byl mocný krajský tajemník Otto Šling nebo básník Jan Zahradníček.

Host, 288, stran, 289 Kč

Cugumi Óba:

Death Note - Zápisník smrti 12

Nové knihy

Poslední díl strhujícího fantaskního thrilleru. Finální utkání mezi Lightem a jeho pronásledovateli. Vyhrát může jen jedna strana... Kdo závěrečnou bitvu přežije?

Crew, přeložila Anna Křivánková, 190 stran, 199 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám