Hlavní obsah

Elvis chtěl k FBI. V nové komedii hraje prezidenta Nixona Kevin Spacey

Novinky, Stanislav Dvořák

Komedii Elvis a Nixon v těchto dnech natáčí režisérka Liza Johnsonová. Kevin Spacey hraje bývalého prezidenta Nixona a Michael Shannon Elvise Presleyho.

Článek

Jakkoli to zní komicky a vymyšleně, scénář se zakládá na skutečné události. Elvis Presley toužil po odznaku FBI, a dokonce kvůli tomu požádal o schůzku amerického prezidenta Richarda Nixona, který rád souhlasil. Doufal totiž, že si zlepší image u mládeže, která ho nenáviděla. Moc to nepomohlo, v době vzpoury Američanů proti vietnamské válce Nixonova popularita klesla na minimum a nakonec musel stejně odstoupit kvůli aféře Watergate.

Foto: Profimedia.cz

Michael Shannon jako Elvis v New Orleans

Schůzka rokenrolového krále s absurdní žádostí o odznak FBI a nenáviděného suchara Nixona nabízí obrovský komický potenciál. Navíc politika hraje geniální Kevin Spacey. V dalších rolích hrají Colin Hanks, Alex Pettyfer, Johnny Knoxville či Tracy Letts.

Filmaři doufají, že komedii prodají do celého světa, nyní ji prezentují na festivale v Berlíně. Producenty jsou Cassian Elwes, Holly Wiersma, David Hansen, Johnny Mac, Byron Wetzel, Robert Ogden Barnum a Jerry Schilling.

Reklama

Výběr článků

Načítám