Hlavní obsah

Filmové premiéry: Jupiter vychází, Nezlomný, Spongebob ve filmu: Houba na suchu a další

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V hlavních rolích výpravného dobrodružného sci-fi Jupiter vychází uvidíme Channinga Tatuma a Milu Kunisovou. Angelina Jolie si jako režisérka pro svůj nový film Nezlomný vybrala příběh Louise Zamperiniho, slavného amerického olympionika, válečného letce, trosečníka a válečného zajatce. Jedna z nejžlutějších a nejhranatějších animovaných postaviček našla cestu na plátno ve snímku Spongebob ve filmu: Houba na suchu. Velký podvod v podání Tima Burtona nese název Big Eyes. Catherine Deneuveová a její dcera Chiara Mastroianniová spolu hrají ve filmu Tři srdce.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 6. týden

Článek

Jupiter vychází

Upoutávka na film Jupiter vycházíVideo: Warner Bros. CZ

Když se Jupiter Jonesová narodila, znamení napovídala, že je předurčena k velkým činům. Nyní již dospělá Jupiter sní o hvězdách, ale probouzí se do chladné reality uklízečky toalet a nekonečného sledu neúspěchů. Až když na Zemi dorazí geneticky upravený bývalý armádní lovec Caine, začne si uvědomovat, že její genetická výbava ji předurčuje jako dědičnou následnici královny vesmíru.

Jupiter vychází, USA 2015, 128 min., režie: Andy a Lana Wachowski, hrají: Mila Kunisová, Channing Tatum, Sean Bean a další.

Nezlomný

Upoutávka na film Nezlomný Video: CinemArt

Louis Zamperini doběhl až do amerického olympijského týmu na hry v Berlíně v roce 1936. Za války byl členem posádky amerického bombardéru, a když jeho stroj spadl do oceánu, byl Louis jedním ze tří, kteří havárii přežili. Víc než měsíc strávil v záchranném člunu, než ho zachránila kolem plující loď. Bohužel, ta loď byla japonská…

Nezlomný, USA 2015, životopisné drama, režie: Angelina Jolie, hrají: Jack O’Connell, Domhnall Gleeson, Garrett Hedlund, Finn Wittrock a další.

Spongebob ve filmu: Houba na suchu

Upoutávka na film SpongeBob ve filmu: Houba na suchu Video: CinemArt

SpongeBob je mořská houba, která nosí kalhoty, bydlí v ananasu a dělá úžasné krabí hambáče u Křupavého kraba. Ke všemu přistupuje s humorem, někdy pořádně svérázným. Jak napovídá název, v tomhle filmu ho patrně humor přejde, protože se ocitne v pro něj naprosto šokujícím prostředí – tedy na souši.

Spongebob ve filmu: Houba na suchu, USA 2015, animovaná komedie, režie: Paul Tibbitt, Mike Mitchell, v českém znění: Jan Maxián, Antonín Navrátil, Igor Bareš a další.

Big Eyes

Upoutávka na film Big EyesVideo: Forum Film

Vystudovaná malířka Margaret opustila svého prvního tyranského manžela a utekla do San Francisca, aby tam potkala velkou lásku a zároveň dalšího tyrana, byť docela jiného druhu. Uvěřila mu, že je to jedině on, kdo umí její obrazy prodávat, a že věci jen prospěje, bude-li je vydávat za své…

Big Eyes, USA 2014, životopisný, 106 min., režie: Tim Burton, hrají: Christoph Waltz, Amy Adamsová, Terence Stamp a další.

Tři srdce

Upoutávka na film Tři srdceVideo: Film Europe

Za osudovým setkáním Marca e Sylvie stojí zmeškaný vlak a nezávazná konverzace dvou dosud cizích lidí. Bylo by však škoda nevyužít harmonie, která mezi oběma panuje. Ideálním místem na další rendez-vous je pak Paříž. Zamilovaného Marca však zradí jeho vlastní srdce a vinou nenadálého infarktu schůzku nestihne…

Tři srdce, Francie 2014, drama, 104 min., režie: Benoit Jacquot, hrají: Charlotte Gainsbourgová, Catherine Deneuveová, Chiara Mastroianniová a další.

Bílý Bůh

Upoutávka na film Bílý bůhVideo: ArtCam

Hlavním hrdinou je kříženec Hagen, který je řízením osudu oddělen od svojí milující paničky, třináctileté Lili, a musí se naučit přežít v nelítostném světě psů bez domova. Bojuje proti zlým lidem a nakonec i o holý život, brzy ovšem zjistí, že pes je možná nejlepší přítel člověka, opačně to ale neplatí.

Bílý Bůh, Maďarsk/, Německo/ Švédsko 2014, drama, 119 min., režie: Kornél Mundruczó, hrají: Zsófia Psotta, Sándor Zsótér, Lili Monori, Lili Horváth a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám