Hlavní obsah

Renč: Chci hlavně věrohodný film o Baarové, úspěch je ve hvězdách

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oscarovými nadějemi se teď režisér Filip Renč nezabývá. „Chci natočit dobrý, věrohodný film. Jaký bude úspěch v zahraničí, to je ve hvězdách,” řekl na tiskové konferenci v pražském Hotelu Paříž. Uvedení filmu Lída Baarová v zahraničí je ale prakticky jisté.

Foto: Profimedia.cz

Lída Baarová

Článek

Na natáčení, které má začít v březnu, Renč čekal 14 let. Svou vysněnou látku natočí podle scénáře Ivana Hubače. Hlavní roli dostala slovenská herečka Tatiana Pauhofová, která Baarové sice vůbec není podobná, ale režiséra přesvědčila emocemi.

„Byla prostě nejlepší,” řekl Renč a Hubač dodal, že mu předem bylo jasné, že na fyzické podobnosti to nelze zakládat. Takový výběr dobrých hereček je prý jedině v Hollywoodu.

V zahraničí se bude používat název Ďáblova milenka – tím ďáblem je samozřejmě míněn říšský ministr propagandy Joseph Goebbels, který si s Baarovou začal aférku a vyvolal tím obrovský skandál, jejž řešil samotný Hitler.

Foto: Repro z knihy Hitlerovo Německo

Lída Baarová v době svého poměru s Josephem Goebbelsem.

Baarová, které říkal „Liduschka”, ale nebyla jediná. Goebbels neustále obtěžoval různé slečny okolo filmu a říkalo se mu kvůli tomu Bock von Babelsberg (kozel z Babelsbergu – podle jména filmového studia). V Renčově filmu ho ztvární rakouský herec Karl Markovics. Ve vedlejších rolích uvidíme Gedeona Burkharda, Kláru Issovou, Simonu Stašovou a Martina Hubu.

„Lokace jsou v Praze, Brně, možná i v Berlíně. Není to životopisný film, je to výsek části života,” vysvětlil Renč. Soustředí se tedy hlavně na vztah s Goebbelsem a jeho následky.

„Pod každou pravdou je hlubší pravda. V tomto filmu je velká naděje, že nezjednodušíme osudy lidí... možná že tento film poodhalí složitost a nešťastnost souvislostí, ve kterých se člověk ocitá, a potom je celoživotně poznamenaný,” uvedl herec Martin Huba.

Producent Peter Kovarčík řekl, že rozpočet filmu je 80 miliónů korun, ale může se i zvýšit.

Reklama

Výběr článků

Načítám