Hlavní obsah

Skupina Rituály představuje klip k písni Příměří

Právo, (jaš)

Skupina Rituály je nový společný projekt bývalých členů formace A Banquet, baskytaristy Michaela Váchy a bubeníka Richarda Spilky. Přichází s českými texty a na serveru Mixer.cz aktuálně představuje skladbu a videoklip Příměří.

Foto: archív kapely

Rituály jsou na scéně necelý rok.

Článek

„Příměří je písnička o neshodách ve vztahu, o věčných rozchodech a následném udobřování. Celé jsme to pojali jako paralelu k válce a jako odraz celkového dusna, které teď ve světě panuje,“ přibližuje singl Vácha.

O produkci singlu se postaral Vácha ve spolupráci s producentem a hudebníkem Borisem Carloffem. Videoklip natočil Michal Skořepa.

Kapela Rituály vznikla v loňském roce poté, kdy došlo ke konci existence A Banquetu. Ke dvěma zakladatelům se přidali ještě klávesista Marek Palas a bubeník Tomáš Blažík. Stylově vychází z odkazu popu a rocku devadesátých let minulého století.

„S Richardem už jsme delší dobu koketovali s češtinou, a když se začaly přidávat hudební nápady, které se do A Banquetu příliš nehodily, začali jsme postupně přemýšlet nad vlastní seberealizací. Po letech jsem se také vrátil ke kytaře, která mi dost chyběla,“ řekl Vácha deníku Právo.

Rituály na jaře vystoupí v rámci plánovaného mini turné s novou kapelou Smrtislav.

Videoklip ke skladbě Příměří je ke zhlédnutí ZDE.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám