Hlavní obsah

Filmový Lebowski vydal desku, která vás ukolébá

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herec Jeff Bridges měl vždy blízko k hudbě, ale teď představitel legendárního Lebowského překvapil i své staré fanoušky - vydal meditační desku, u které se dá usnout.

Foto: Polygram

Jeff Bridges jako Big Lebowski

Článek

Nahrávka obsahuje mluvené slovo a tajemné hudební koláže, které vytvořili Jeff Bridges, Keefus Ciancia a Doug Sax. Je k dispozici na stránkách DreamingWithJeff.com, kde lze dobrovolně přispět na charitativní organizaci No Kid Hungry.

Bridges slibuje dodat i limitované edice kazet a vinylů pro skutečné nadšence. Pět jeho podepsaných „Sleeping Tapes” se bude prodávat v aukci.

„Svět je plný neklidných lidí, kteří si potřebují odpočinout. Proto jsem naplnil své uspávací nahrávky poutavými zvuky, ruchy a dalšími věcmi, abych jim pomohl s kvalitním nočním odpočinkem,” uvedl o svém albu s patnácti tracky.

Jeff Bridges má zálibu především v country a blues. Vydal třeba album s  producentem T Bone Burnettem a také živák se skupinou Abiders. Jako zpěvák se představil ve filmu Crazy Heart, hrál upadající country hvězdu, která na stará kolena objíždí hospody a postupně pochopí cenu rodinného života.

Na jeho desce nazvané The album si zazpíval s dcerou Johnnyho Cashe Roseanne a kromě jiného předělal hity Toma Waitse, Bo Ramseyho a Grega Browna.

Ve filmech hraje už od šedesátých let, k těm nejlepším patří Král rybář, Big Lebowski, Svět podle Prota, Crazy Heart a Opravdová kuráž.

Reklama

Výběr článků

Načítám