Hlavní obsah

Na Grammy Salute světové hvězdy přezpívají hity Stevieho Wondera

Novinky, Stanislav Dvořák

Pořadatelé nejslavnějších hudebních cen Grammy chystají po slavnostním večeru ještě jednu akci – megakoncert, kde desítky vynikajících muzikantů 16. února uctí 25násobného držitele Grammy. Akce se jmenuje Stevie Wonder: Songs In The Key Of Life An All Star Grammy Salute.

Foto: Profimedia.cz

Stevie Wonder

Článek

Ed Sheeran, Usher nebo obrovský talent posledních let, zpěvačka a skladatelka Janelle Monáe, už se přihlásili k účinkování na poctě Steviemu Wonderovi. Celkově budou účinkujících desítky, další jména budou ještě ohlášena. Program potrvá dvě hodiny. Přehlídku největších hitů soulového génia si užijí nejen návštěvníci Nokia Theatre v Los Angeles, ale také televizní diváci na CBS.

„Stevie Wonder je absolutní legenda, jsem poctěn, že se můžu stát součástí toho výjimečného večera,“ řekl Ed Sheeran, který je letos také nominován na Grammy.

Foto: Aleš Honus, Právo

Janelle Monáe

Wonder má neuvěřitelných 25 „gramofónků” a je jediným člověkem na světě, který získal tři ocenění za nejlepší album roku během pouhých čtyř let. Šlo o dnes již klasická alba Innervisions (1973), Fulfillingness' First Finale (1974) a Songs In The Key Of Life (1976).

Foto: Warner Music

Ed Sheeran přijede do Prahy poprvé.

Svou přezdívku Wonder (zázrak) si zpěvák vysloužil jako dítě, když se velmi brzy projevilo jeho neobyčejné nadání. Sám se naučil na piano, harmoniku a další nástroje, přestože je slepý. Poprvé vystupoval v televizi už ve dvanácti letech. V průběhu 70. let vznikly v nahrávací společnosti Motown jeho hity Sir Duke, Superstition, Isn't She Lovely, Higher ground nebo As. Ve světě plní stadióny dodnes, v ČR však nevystupuje, protože ho nikdo z místních promotérů nezve.

Reklama

Výběr článků

Načítám