Hlavní obsah

Filmové premiéry: Kód Enigmy, Whiplash, Slídil a Mortdecai: Grandiózní případ

Právo, Věra Míšková

S osmi oscarovými nominacemi včetně těch za nejlepší herecké výkony Benedicta Cumberbatche a Keiry Knightleyové vstupuje do kin Kód Enigmy. Na Oscara za nejlepší film je nominován i Whiplash, příběh o hudbě, slávě, ale hlavně o strašlivé dřině, která úspěchu předchází. A do třetice přichází s oscarovou nominací drsný příběh Slídil. Johnny Depp si na seznam svých okouzlujících a excentrických ztřeštěnců připisuje Charlieho Mortdecaie, zchudlého britského aristokrata v komedii Mortdecai: Grandiózní případ.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 5. týden

Článek

Kód Enigmy

Upoutávka na film Kód EnigmyVideo: Forum Film CZ

Britský matematický a kryptoanalytický genius Alan Turing díky svému úžasnému talentu pomohl zkrátit 2. světovou válku, a zachránil tak tisíce lidských životů. Vedl totiž tým vědců, který dokázal prolomit kód legendárního německého šifrovacího stroje Enigma, a později položil základy moderní informatiky.

Kód Enigmy, VB/USA 2014, drama, 114 min., režie: Morten Tyldum, hrají: Benedict Cumberbatch, Keira Knightleyová, Matthew Goode a další.

Whiplash

Upoutávka na film WhiplashVideo: Falcon

Andrew Neiman je vcelku obyčejný devatenáctiletý jazzový bubeník, který si vůbec není jistý tím, zda se jeho sny o slávě někdy naplní. Jednoho večera na něj narazí Terence Fletcher, dirigent, proslavený učitelským talentem stejně jako nemilosrdnými praktikami. A nazítří požádá, aby byl Andrew přidělen k jeho kapele. Tento čin mladíkovi navždy změní život.

Whiplash, USA 2014, drama/hudební, 107 min., režie: Damien Chazelle, hrají: Miles Teller, J. K. Simmons, Melissa Benoist, Paul Reiser a další.

Slídil

Upoutávka na film SlídilVideo: H.C.E.

Sociopat Lou nemůže vcelku pochopitelně najít práci, až kápne na to pravé, a stane se fotoreportérem na volné noze, který nabízí televizní stanici mimořádně odporný a zároveň atraktivní novinářský materiál, který nešetří nikoho a nic.

Slídil, USA 2014, drama/thriller, 117 min., režie: Dan Gilroy, hrají: Jake Gyllenhaal, Rene Russo, Riz Ahmed, Bill Paxton, Ann Cusacková, Michael Hyatt a další.

Mortdecai: Grandiózní případ

Upoutávka na film Mortdecai: Grandiózní případ Video: Bontonfilm CZ

Mortdecai je profesionální bonviván a příležitostný obchodník s uměním. Povoláním je aristokrat, má rád peníze, sprosté vtipy, alkohol a svůj sofistikovaný knír. Dokáže vykličkovat z neuvěřitelně krkolomných situací a vybalancovat partičku naštvaných Rusů, britskou MI5, mezinárodní teroristy i manželku s nekřesťansky dlouhýma nohama Gwyneth Paltrowové.

Mortdecai: Grandiózní případ, USA 2015, akční komedie, 97 min., režie: David Koepp, hrají: Johnny Depp, Gwyneth Paltrowová, Ewan McGregor, Paul Bettany a další.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám