Hlavní obsah

Sam Smith uznal, že jeho píseň je příliš podobná Pettyho skladbě

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák Sam Smith přiznal americkému rockerovi Tomu Pettymu spoluautorství hitu Stay With Me. Je totiž příliš podobný starší písni I Won't Back Down a Pettyho zástupci vyzvali loni vydavatele hitu, aby zjednal nápravu.

Foto: ČTK

Sam Smith

Článek

Smithův mluvčí uvedl, že uznávají podobnost písně, ale stejně prý jde o naprostou náhodu. Kauzu vyřešili bez soudu, autorství Pettymu a jeho kolegovi přiznali.

”Nedávno vydavatel písně I Won't Back Down Toma Pettyho a Jeffa Lynnea oslovil vydavatele písně Stay With Me autorů Sama Smithe, Jamese Napiera a Williama Phillipse s informací o podobnosti v melodii refrénu obou skladeb. Aniž by autoři Stay With Me tu píseň z roku 1989 od Pettyho a Lynnea znali, uznali podobnost,“ sdělil mluvčí.

Foto: tompetty.com

Tom Petty

Dohoda byla uzavřena už loni v říjnu, ale na veřejnost se dostala až nyní. Tom Petty by jako spoluautor měl dostat také část peněz, ale ani on, ani jeho mluvčí to nekomentují.

Přestože písnička byla nominována na tři ceny Grammy, Petty a Lynne z toho nebudou mít nic, neboť akademie se rozhodla, že dva spoluautory do nominací nepřidá.

„Lynne a Petty nenapsali nic nového, jejich původní dílo bylo vloženo Napierem, Phillipsem a Smithem do písně Stay With Me,” stojí v jejich vyjádření.

Reklama

Výběr článků

Načítám