Hlavní obsah

Paulová a Suchařípa jako nesmiřitelní sousedé v Kalichu

Právo, (rh)

Herci Jana Paulová a David Suchařípa jsou protagonisty francouzské komedie Ani s tebou ani bez tebe (La Porte à côté), která má za účasti autora Fabrice Rogera-Lacana českou premiéru v úterý 27. ledna v pražském Divadle Kalich.

Foto: Kalich - Richard Kocourek

Jana Paulová a David Suchařípa jsou protagonisty francouzské komedie Ani s tebou ani bez tebe v Divadle Kalich.

Článek

Komedie vypráví o sousedech, jejichž byty dělí jen pár metrů chodby, ale oni sami mají k sobě na kilometry daleko. Ona - renomovaná psycholožka, on - manažer marketingu. Shodnout se dokážou jen na tom, že toho druhého nemůžou vystát. Jenže pod každodenními slovními přestřelkami prosvítá cit, který si oba dva zprvu odmítají přiznat.

„Hru jsem si zamiloval hned po prvním přečtení. Řeší dva světy, dva pohledy na život, a sice ženský a mužský. Nejvíc se mi líbí, že oba pohledy jsou vyrovnané a nenadržuje se ani ženám, ani mužům. Navíc je ve hře mnoho inteligentního humoru,“ říká David Suchařípa.

„Každý člověk je sám. Každý člověk touží po blízkosti druhého. Objeví-li se na tohle téma hra napsaná s báječným humorem, těžko vás neupoutá,“ tvrdí režisérka Lída Engelová, která v Kalichu hru s oběma výbornými herci nastudovala.

Jana Paulová se na jevišti v Kalichu objevuje nejvíce po boku Pavla Zedníčka, jehož ale protentokrát vyměnila za Davida Suchařípu. „S kým hraju, je pro mě na jevišti možná důležitější než to, co hraju. S partnerem, se kterým na sebe slyšíme a máme smysl pro podobný humor, se dá i z průměrného textu udělat dobrá komedie. Navíc s Davidem máme za sebou stovky odehraných repríz komedie Drahouškové, takže už dávno víme, že je nám spolu na jevišti dobře,“ říká Paulová, která i nadále se Zedníčkem hraje řadu titulů.

Komedie La Porte à côté měla premiéru loni v pařížském divadle Théatre Edouard VII. Inscenace s Emmanuelle Devosovou a Édouardem Baerem v režii Bernarda Murata byla oceněna pochvalnými recenzemi a mimořádným diváckým zájmem.

Reklama

Výběr článků

Načítám