Hlavní obsah

Nová DVD: Equalizer, Amélie z Montmartru, Muž z Ria a Muž z Honkongu

Právo, Věra Míšková

Z nových filmů vychází tento týden akční krimi Equalizer s Denzelem Washingtonem. Někdejší vítěz karlovarského festivalu, Amélie z Montmartru, uvedla do světa Audrey Taatouovou. Jean-Paul Belmondo září jako Muž z Ria i Muž z Hongkongu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 5. týden

Článek

Equalizer

Nová DVD

Robert McCall se rozhodl hodit svou tajemnou minulost za hlavu a začít nový, klidný život. Když ale potká mladou dívku Teri, která žije v područí neuvěřitelně krutého ruského gangu, nedokáže nečinně přihlížet. Opět v sobě probouzí touhu po spravedlnosti, vrací se z dobrovolného odpočinku. Když se někdo ocitne po krk v nesnázích, když jsou všechny okolnosti proti, když není na koho se obrátit, McCall pomůže. On je Equalizer.

Equalizer, USA 2014, akční krimi, 84 min., režie: Antoine Fuqua, hrají: Denzel Washington, Chloë Grace Moretzová, Marton Csokas, Bill Pullman, Melissa Leo a další.

Amélie z Montmartru

Nová DVD

Amélie žije v pařížské čtvrti Montmartre, která je světem sama pro sebe. Je číšnicí v místním bistru, nakupuje u místního zelináře, zdraví sousedy jako na malém městě. V jejím životě se nikdy neudálo nic zvláštního, až na matčinu kuriózní smrt, nad níž její tatínek stále truchlí. Jednoho dne Amélie objeví ve svém bytě ukrytý poklad v podobě staré krabice s památkami na dětství někdejšího nájemníka…

Amélie z Montmartru, Francie/ Německo 2001, romantický, 117 min., režie: Jean-Pierre Jeunet, hrají: Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz, Rufus, Jamel Debbouze, Clotilde Molletová a další.

Muž z Ria

Nová DVD

Jeden z z filmových předků Indiana Jonese vypráví o neuvěřitelných dobrodružstvích mladého Francouze, pronásledujícího přes celý svět únosce své snoubenky, to vše kvůli bájnému pokladu zmizelé civilizace Malteků. Vojín základní služby Adrien Dufourquet přijíždí na týdenní dovolenou do Paříže za svou snoubenkou Agnes Villermosovou. Ta je však unesena tajemnými muži, kteří pátrají po třech soškách, jediných památkách na ztracenou civilizaci a současně klíčích k bájnému pokladu.

Muž z Ria, Francie 1964, dobrodružná komedie, 108 min., režie: Philippe de Broca, hrají: Jean-Paul Belmondo, Françoise Dorléac, Jean Servais, Simone Renantová, Roger Dumas a další.

Muž z Hongkongu

Nová DVD

Artur Lempereur je sice nesnesitelně bohatý, ale také nesnesitelně znuděný. Společně se svou snoubenkou Alicí, její matkou Suzy a jejím přítelem se plaví do Orientu a marně se pokouší o sebevraždu, což je jediný způsob jak uniknout nudě. Ve chvíli, kdy se mu nezdaří devátý pokus, dostane zprávu, že přišel o všechny peníze. Najednou je tu důvod žít, to ale musí uniknout drsným zabijákům.

Muž z Hongkongu, Francie, Itálie 1965, dobrodružná komedie, 98 min., režie: Philippe de Broca, hrají: Jean-Paul Belmondo, Ursula Andressová, Valérie Lagrange, Paul Préboist, Jess Hahn, Jean Rochefort a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám