Hlavní obsah

Nové knihy: Bureschová, Minier, Nešpor i Richter

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Knižní novinky nabízejí prózy Luisy Bureschové a Michaely Burdové. Detektivku Francouze Bernarda Miniera, vzpomínky Evžena Nešpora a dvoudílnou knihu Karla Richtera věnovanou Gaiovi Juliovi Caesarovi. A jako prémie více než tisícistránkové Dějiny československého komiksu 20. století.

Článek

Luisa Bureschová:

Když je láska slepá

Nové knihy

Aliu a Leandera všichni vnímají jako pár snů a poté, co se jim narodí dcera, se idylka zdá být dokonalá. Půvabně chaotická Alia i lidé kolem ní věří, že její vztah je zcela mimořádný. O to překvapivější je pak Leanderovo náhlé přiznání: „Musím ti něco říct. Mám jinou.“

Host, přeložila Martina Kašparová, 384 stran, 299 Kč, e-kniha 189 Kč

Michaela Burdová:

Volání sirény - Pomsta

Nové knihy

Noel se nedokáže smířit se smrtí přítele. Je přesvědčená, že za ní stojí nadpřirozené síly. Každé léto se totiž ve městě ztrácejí a záhadně umírají muži. Až na záhadného Derrena, který se nedávno přistěhoval a kterému Noel očividně není lhostejná. Co když ale něco skrývá?

Fragment, 368 stran, 249 Kč

Bernard Minier:

Mráz

Nové knihy

Martin Servaz, čtyřicetiletý velitel kriminální jednotky v Toulouse, je naštvaný, že byl odvolán z vyšetřování brutální vraždy bezdomovce, aby se ujal případu mrtvoly koně bez hlavy patřího místnímu magnátovi Ericu Lombardovi.

XYZ, přeložil Jiří Žák, 632 stran, 399 Kč

Evžen Nešpor:

Na balkoně je kamenný muž

Nové knihy

Nešpor byl nejen vyhlášeným lékařem, ale také zcestovalým dobrodruhem se smyslem pro detail a s empatickou duší. Málokdy čtenář narazí na takový vypravěčský talent, který se dělí jak o věci úsměvné, tak hrůzné, které k naší historii však bohužel neodmyslitelně patří.

Dauphin, 248 stran, 248 Kč

Karel Richter:

Ave Caesar I a II

Nové knihy

Dvoudílný životopis Gaia Julia Caesara, mimořádného politika a vojáka, který byl od mala vychováván v přesvědčení, že je potomkem bohů Jupitera, Venuše a zakladatelů Říma. Byla mu vštěpována cílevědomost, odpovědnost a láska k Římu.

Epocha, 347 a 344 stran, 299 Kč a 299 Kč

Martin C. Putna:

Obrazy z kulturních dějin ruské religiozity

Nové knihy

Autor vysvětluje hlavní body ruských kulturních a duchovních dějin. Výklad, dokumentovaný na vybraných literárních a uměleckých dílech, je veden od „předdějin“ na řeckém Krymu po současnost: od sv. Vladimíra k Vladimiru Putinovi.

Vyšehrad, 336 stran, 298 Kč

Antonín Sova:

Básně

Nové knihy

Antonín Sova patří k předním básníkům období modernismu přelomu 19. a 20. století. Na rozdíl od Březiny se však nedočkal souborného kritického vydání, poslední pokus o jeho sebrané spisy z let 1959—1962 ztroskotal po dvou svazcích prózy a dvou svazcích poezie.

Host, 616 stran, 369 Kč

Tomáš Prokůpek. Pavel Kořínek, Martin Foret a Michal Jareš:

Dějiny československého komiksu 20. století

Nové knihy

První komplexní a fundované pojednání o komiksovém 20. století v našem kulturním prostoru, nabízí pohled na jeho proměny a tendence, připomínají nejslavnější osobnosti (Lada, Sekora, Saudek, Němeček) a samozřejmě představují známé i méně známé komiksové hrdiny.

Akropolis, 1088 stran, 2800 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám