Hlavní obsah

Českou televizi budou na Berlinale zastupovat dva filmy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na německém filmovém festivalu Berlinale budou tvorbu České televize reprezentovat dva zástupci. Po kontroverzním dokumentu Danielův svět byla do sekce Forum vybrána slovensko-česká road movie Ivana Ostrochovského s názvem Koza, sdělila ČT, která je koproducentem snímku.

Foto: Česká televize

Boxer Peter Baláž přezdívaný Koza

Článek

„Berlinale je jeden z nejprestižnějších a nejnavštěvovanějších filmových festivalů na světě, proto je pro filmovou tvorbu České televize velkým oceněním, že dva snímky, na kterých se aktivně podílela, byly přes velkou konkurenci jiných titulů na festival vybrány,” uvedl generální ředitel ČT Petr Dvořák. „Loňský rok byl obecně co do počtu cen pro Českou televizi úspěšný, její filmy a dokumenty získaly na padesát různých ocenění, z nichž plná třetina pochází z mezinárodních festivalů,” doplnil.

Film Koza režiséra Ivana Ostrochovského se objeví v sekci Forum, která představuje zajímavé a objevné počiny z oblasti nezávislého autorského filmu. Snímek je road movie o stárnoucím olympijském boxerovi, který se vydává na bolestivé turné napříč Evropou. Film koprodukovala Česká televize v tvůrčí producentské skupině Kamily Zlatuškové, produkovaly jej slovenská společnost Sentimentalfilm a česká firma endorfilm.

V sekci Panorama zaměřené na dokumentární filmy se závažnými společenskými tématy se objeví Danielův svět od Veroniky Liškové. Snímek, který si odnesl diváckou cenu z Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě, otevírá jedno z posledních tabu dnešní společnosti, a to téma pedofilie. Dokument produkovala Česká televize v tvůrčí producentské skupině Martiny Šantavé; koprodukovala jej společnost Vernes. Berlínský mezinárodní filmový festival se uskuteční od 5. do 15. února.

Reklama

Výběr článků

Načítám