Hlavní obsah

Elvis měl osmdesátiny a Graceland slavil

Novinky, Stanislav Dvořák

V Gracelandu se slavily osmdesáté narozeniny zesnulého krále rokenrolu Elvise Presleyho. Nechyběl obří dort, Elvisova manželka Priscilla a dcera Lisa Marie.

Fanoušci a rodina Elvise Presleyho slavili jeho nedožité osmdesátinyVideo: Elvis Presley´s Graceland/Sony BMG Feature Films , Novinky/Reuters

 
Článek

„Jsme tu zjevně proto, abychom oslavili Elvisovy osmdesátiny,” řekla Priscilla. „Je těžké uvěřit, že je mu osmdesát, a nám to připomíná, jak byl mladý, když odešel a zanechal nám tu svůj odkaz, svou muziku, své filmy, to, jak žil tady v Gracelandu. Sdílet to s vámi nám přináší velké uspokojení.“

Elvis Aaron Presley se narodil 8. ledna 1935 v Tupelu v Mississippi. První nahrávku měl v roce 1953 u Sun Records v Memphisu a za první hit se považuje single That’s All Right, který nazpíval ve 21 letech.

K jeho největším hitům patří Hound Dog, Love Me Tender, Jailhouse Rock, Aloha, Hawaii nebo Viva Las Vegas. Hrál také v mnoha filmech. Přestože zemřel už v roce 1977 v pouhých 42 letech, jeho tvorba dodnes vydělává dědicům a nahrávacím společnostem velké peníze.

Na akci v Gracelandu se vydražila Elvisova první nahrávka z roku 1953 za 300 000 dolarů (cca 7,1 miliónu korun). Jedná se o baladu My Happiness, která není nahraná na normálním vinylu, ale na velmi raritním médiu, tzv. acetátové desce.

Reklama

Výběr článků

Načítám