Hlavní obsah

GLOSA: Kdo je Paul McCartney? Mnozí fanoušci Kanye Westa netuší

Právo, Jaroslav Špulák

Only One, společná písnička amerického rappera, zpěváka a producenta Kanye Westa a britského zpěváka, skladatele, hudebníka a bývalého člena skupiny Beatles Paula McCartneyho, je první vlaštovkou jejich neočekávané spolupráce. Nad všemi překvapeními a údivy z ní však aktuálně stojí bezelstné reakce fanoušků Kanyeho Westa.

Foto: ČTK

Kanye West je reakcí fanoušků překvapen.

Článek

Mnozí z nich se totiž představili jako hudební historií absolutně netknutí. Nevědí totiž, kdo je Paul McCartney. Ukázalo se to v diskusích na internetových stránkách a profilech Kanyeho Westa poté, kdy písnička Only One v poslední den loňského roku vyšla.

„Nevím, kdo je Paul McCartney, ale díky Kanyemu určitě udělá velkou kariéru,“ stojí v jednom diskusním příspěvku. „Kdo, sakra, je Paul McCartney?“ táže se jiný a další konstatuje: „Za co Kanyeho miluju, je to, že odkrývá nové talenty.“

Pro mnohé fanoušky Kanyeho Westa je Paul McCartney prostě McCarthy. V jednom příspěvku stojí: „Kanye má schopnost vyhledávat nové talenty. Myslím si, že s tím Paulem McCartneym podepíše smlouvu.“

Je otázka, jestli se Kanye West rozhodne své fanoušky informovat o tom, s kým že to vlastně na písničce spolupracoval, anebo je nechá v jejich nevědomosti šířit na svých internetových profilech a sociálních sítích trestuhodný údiv pramenící z neznalosti základní kulturní historie.

Téměř jisté ale je, že se za své příznivce minimálně trochu stydí.

Reklama

Výběr článků

Načítám