Hlavní obsah

Očekávaná komedie Vybíjená představuje trailer

Novinky, Taťána Marenčíková

Nová komedie Petra Nikolaeva Vybíjená, která vznikla podle stejnojmenné knihy jednoho z nejčtenějších současných domácích autorů Michala Viewegha, bude mít premiéru 12. března 2015. V úterý tvůrci zveřejnili trailer.

Upoutávka na film VybíjenáVideo: Falcon

 
Článek

Román Vybíjená se dostal na pulty knihkupectví v roce 2004. Jak kniha, tak i film jsou groteskou o přátelství, osudových láskách, kráse a ošklivosti, alkoholu a hledání lidského štěstí.

Příběh se točí okolo tří kamarádů, spolužáků z gymnázia, kteří v několika časových rovinách prožívají různá životní období. Ocitáme se společně s nimi na abiturientském srazu střední školy, kde se najde prostor nejen na sentimentální vzpomínky, ale zejména k rozvaze o snech a neuskutečněných touhách jejich dosavadního života.

„Klíčové bylo, kdo ztvární členy tříčlenné mužské party. I když kniha vznikla v době, kdy kluky rozhodně nemohl znát, je to, jako by to Michal Viewegh napsal pro ně, “ říká režisér Petr Nikolaev, který v roce 1997 debutoval divácky velmi úspěšnou adaptací literárního bestselleru Michala Viewegha Báječná léta pod psa.

Jeff, Skippy a Tom, jejichž ztvárnění se ujalo nezapomenutelné trio z kultovního televizního seriálu Partička – Michal Suchánek, Richard Genzer a Ondřej Sokol, se v důsledku životních peripetií s partnerkami stále vracejí do společného staromládeneckého doupěte, věčného útočiště.

Ženských hlavních postav se ve dvou časových rovinách zhostily Simona Krainová a Linda Bartošová v roli třídní krásky Evy, která se postupně stane objektem lásky všech spolužáků, a dále Simona Babčáková jako ošklivka Hujerová, jíž schopnost sebeironického nadhledu umožňuje nejen přežít ve světě krásných, ale najít i vlastní cestu ke štěstí.

Foto: Falcon

Simona Krainová jako třídní kráska Eva

Dále se můžeme těšit na Lukáše Vaculíka v roli profesora, který Evě významným způsobem vstoupí do života.

Foto: Falcon

Lukáš Vaculík si zahrál profesora

Reklama

Výběr článků

Načítám