Hlavní obsah

Přijedou Queen, Kiss i Roxette. Rok 2015 nabídne řadu pozoruhodných koncertů světových poprockových hvězd

Právo, Jaroslav Špulák

Queen, Katy Perry, Roxette, Scorpions, Kiss, Sting a Paul Simon či Def Leppard. Ti a mnozí další mají v programu letošních turné alespoň jednu zastávku v České republice.

Foto: ČTK/AP

Gene Simmons, Eric Singer, Tommy Thayer a Paul Stanley, tedy Kiss. Přijedou k nám v červnu.

Článek

Není pochyb o tom, že během následujících měsíců přibudou na seznam těch, jejichž koncerty budou moci u nás fanoušci navštívit, i další zajímavá jména.

Podle zahraničních účastníků listopadové hudební konference Nouvelle Prague, která se podruhé konala v české metropoli, má Praha v Evropě ideální polohu. Proto pokud se konají turné poprockových hvězd i zajímavých jmen, zpravidla se u nás zastaví.

Z těch opravdu pozoruhodných koncertních sérií, které v letošním roce v Evropě proběhnou, se k nám zatím nechystají jen AC/DC. Ti další ano.

A tak už v lednu vystoupí v pražském Lucerna Music Baru bývalý zpěvák skupiny My Chemical Romance Gerard Way, tentokrát jako sólista. V únoru přijede do Tipsport Areny v Praze britský písničkář Ed Sheeran, jedna z největších hvězd loňského roku. Jeho vystoupení bylo pro velký zájem nedávno přeloženo z Fora Karlín do většího prostoru a není pochyb o tom, že bude vyprodáno.

Do pražské O2 areny zamíří v únoru britská skupina Queen s americkým zpěvákem Adamem Lambertem. Tento mladík, kterého kapela před lety objevila v televizní soutěži, nahradil zesnulého Freddieho Mercuryho velmi dobře, a tak se lze těšit i na největší hity, zřejmě i Mercuryho přítomnost formou projekce.

Ve stejném měsíci do Prahy poprvé přicestuje Američanka Katy Perry. Že jde o popovou hvězdu první velikosti, dokumentuje statistický fakt, že její videoklip k písničce Dark Horse byl nejsledovanějším na YouTube v loňském roce. Navíc bude dobré nenechat si na jejím pražském vystoupení ujít předskokanku. Britská zpěvačka Charli je populární na ostrovech a není pochyb o tom, že po lednovém vydání nového alba bude její sláva strmě stoupat.

V březnu se na jednom koncertním pódiu v naší metropoli sejdou legendy Sting a Paul Simon a po zatím trochu chudším dubnu k nám v květnu přibudou Scorpions, Roxette a Def Leppard. Na počátku června se v Praze představí na výročním turné ke čtyřiceti letům od založení americké rockové legendy Kiss.

V létě se lze těšit třeba na Judas Priest, na podzim pak na ohlášená vystoupení Nickelback, Simply Red, Deep Purple nebo Erose Ramazzottiho.

K tomu všemu se uskuteční řada skvělých klubových koncertů a v létě samozřejmě festivaly, z nichž některé už hlásí zajímavé zahraniční atrakce.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Přehled koncertů

Přehled koncertů

28. 1. Gerard Way, Praha

31. 1. Tricky, Praha

12. 2. Ed Sheeran, Praha

13. 2. The Afghan Whigs, Praha

17. 2. Queen + Adam Lambert, Praha

20. 2. Mark Lanegan Band, Praha

23. 2. Katy Perry, Praha

23. 2. Macy Gray, Praha

14. 3. Paul Simon a Sting, Praha

5. 4. Steven Wilson, Praha

7. 4. Dee Dee Bridgewater, Praha

15. 4. Against Me!, Praha

1. 5. Lynyrd Skynyrd, Plzeň

8. 5. Scorpions, Pardubice

21. 5. Roxette, Praha

22. 5. Def Leppard, Ostrava

23. 5. Def Leppard, Praha

24. 5. Blind Guardian, Zlín

8. 6. Kiss, Praha

9. 6. Rise Against, Praha

15. 6. Roxette, Ostrava

25. 6. Judas Priest, Ostrava

26. 6. Judas Priest, Praha

17. 10. Nickelback, Praha

26. 10. Simply Red, Praha

27. 10. Deep Purple, Ostrava

28. 10. Deep Purple, Plzeň

30. 10. Eros Ramazzotti, Praha

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám